Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bokmässan: Från it till feelgood

Anna Alemo
Till vardags arbetar Anna Hwasser som it-samordnare på Medicinska fakulteten. Under psuedonymen Anna Alemo har hon gett ut fem böcker – och i januari är den sjätte på väg…! Foto: Hans Jonsson

Anna Hwasser är it-samordnaren som blev feelgood-författare. Hon har skrivit fem böcker och fyra noveller och är nu aktuell med sin nya roman ”När livet har andra planer” på Bokmässan i Göteborg.

Berätta om Bokmässan! Vad ska du göra där och hur känns det?
– Jag ska vara med på feelgoodscenen på lördagen tillsammans med författaren Åsa Hellberg. Vi ska prata om ”Familjen som skyddsnät”. Det känns jätteroligt och samtidigt nervöst. Jag har aldrig gjort något sånt här tidigare, men jag hoppas att det ska gå bra. 
 
Hur kom det sig att du började skriva böcker?
– Jag har alltid drömt om att bli författare, men aldrig trott att jag kunnat. Tänkt att det bara är en tramsig fantasi. Men en fyrtioårskris resulterade inte bara i ett barn till och ännu en hund, utan även i att jag tog tag i min dröm. Och när jag väl började skriva kunde jag inte sluta. 
 
Är Anna Alemo en pseudonym?
– Ja, det stämmer. Alemo är min mammas flicknamn och för att ens våga skicka in mitt första manus bestämde jag mig för att använda en pseudonym. Och det är skönt att det är Anna Alemo som ska till Bokmässan – hon är modigare än vad jag är.
 
Vad betyder skrivandet för dig?

– Skrivandet har på kort tid kommit att betyda väldigt mycket för mig. För första gången i mitt liv har jag något som bara är mitt. Något jag gör för min egen skull. Jag mår väldigt bra av att skriva och det är roligt att hänga med mina fiktiva karaktärer. Jag har fått ett helt nytt sammanhang och jag har även fått nya vänner. Idag är det så självklart att det är det här jag ska göra. Sen har jag fortfarande svårt att ta in att jag är författare. Att det faktiskt finns de som läser mina böcker och till och med gillar dem. 
 
Och till sist… Har du någon ny bok på gång?
– I januari kommer ”När vardagen knackar på. Det är uppföljaren till ”När livet har andra planer” och man får fortsätta följa Frida och Mårten. Till våren kommer även första delen i en ny bokserie.

Fotnot: Här kan du möta Anna Alemo på bokmässan: https://bokmassan.se/programs/familjen-som-skyddsnat/

Anna Hwasser aka Anna Alemo

Om Anna Hwasser

Namn: Anna Hwasser
Ålder: 45 år
Gör: It-samordnare i forskargruppen för Kirurgi, Kliniska vetenskaper, Malmö.
Fritidsintressen: Skriver så mycket jag kan. Umgås med familjen, går på hundpromenader och läser. Åker gärna till Blekinge där vi har ett fritidshus.
Här hittar du Annas böcker:  www.annaalemo.se