Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Externa stipendier

Doktorander kan antas med externa stipendier som studiefinansiering. Det externa stipendiet ska uppnå samma summa som en doktorandlön efter skatt. Om det externa stipendiet ej når upp till denna nivå, ska ett tilläggsstipendium inrättas. 

Kontakta administratör vid institutionen för närmare detaljer. Klicka på rutan "Kontaktuppgifter till forskarutbildningen".

Enligt Högskoleförordningen ska doktorander med externt stipendium anställas när det återstår tre år av utbildningen. Det finns undantag till denna regel, som också är reglerade i Högskoleförordningen.

Det finns en arbetsordning för granskning av utländska stipendier. Den beskriver hur en individuell bedömning görs av huruvida stipendiet möter de krav som finns.

Arbetsordning för utländska stipendier (PDF 295 kB, ny flik)

Fakultetens forskarutbildningsnämnd tillåter till exempel inte att stipendiegivare kräver återbetalning eller straffavgifter ifall doktoranden inte uppnår examensmålen. I samband med antagning ska detta intygas av stipendiegivaren. Blankett finns här:

Intyg från stipendiegivare gällande återbetalningskrav (PDF 219 kB, ny flik)