Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vanliga frågor om uppdragsutbildning

Vad är uppdragsutbildning?

Uppdragsutbildning är utbildning som sker på uppdrag av en arbetsgivare och mot en avgift. Utbildningen kan vara allt ifrån enstaka kurstillfällen till ett helt paket av kurser under en längre period. Uppdragsutbildning kallas ibland även personalutbildning, vidareutbildning eller utbildning för yrkesverksamma.

Vem får anmäla sig?

En yrkesverksam person där arbetsgivaren ger sitt tillstånd (juridisk person). Det får aldrig vara en fysisk person som betalar avgiften för utbildningen och det är alltid arbetsgivaren som utser deltagarna.

Kan man få högskolepoäng (hp)?

Både och. Vissa kurser ger hp, men det finns också seminarier och kortare utbildningar som endast ger kursintyg.

Hur många studietimmar krävs för en kurs, till exempel 7,5hp?

Som deltagare ska man räkna med att lägga ner en hel del timmar på självstudier. Det är inte alltid många föreläsningstillfällen, i vissa fall sker det via distans. 7,5hp motsvarar 5 veckors studier på universitetet.

Sker all utbildning vid Lunds universitet, Lund?

I vissa fall hålls våra utbildningar av personal anställda vid Region Skåne. Då sker också ibland undervisningen i deras lokaler. Möjligheten att själv bestämma plats för utbildning finns när det rör sig om skräddarsydda utbildning som en arbetsgivare bestämmer.