Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så kan du ge en gåva

Vill du vara en av dem som ger till medicinsk forskning och hjälper samhället för att människor, i Sverige och globalt, ska få ett bättre och friskare liv?
Det finns olika möjligheter att bidra!

Ge en gåva direkt till det forskningsområde du brinner för

Om du vill ge en gåva till ett område som du brinner för kan du sätta in pengar på universitetets bankgiro 830-6599. Ange ditt namn och kontaktuppgifter samt vilket forskningsområde du vill stödja. Vill du ha mer information eller behöver förslag på forskningsområde, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Angelägen forskning att stödja
Forskning kring folksjukdomar som cancer, hjärnans sjukdomar, hjärt-kärlsjukdomar, psykisk ohälsa infektionssjukdomar, diabetes, lungsjukdomar, men även inom åldrande och hälsa.

Aktuell forskning vid Medicinska fakulteten
Lunds universitets bredd och djup inom forskning är unik i norra Europa. Läs mer om forskning som pågår just nu vid Medicinska fakulteten som du kan välja att stödja.

Gratulera med forskning 

Du kan uppmärksamma en högtidsdag genom att stödja forskning. Jul-, present- och företagsgåvor är populära sätt att göra skillnad och bli delaktig i vårt gemensamma och viktiga arbete.

Testamentera medel till medicinsk forskning

Genom att skriva in Medicinska fakulteten vid Lunds universitet i ditt testamente kan du stödja just den forskning du själv tycker är viktig. För mer information, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Skänk en skattebefriad aktieutdelning

Genom att skänka skattebefriad aktieutdelning ökar du värdet på din gåva. Du kan skänka utdelningen från börsnoterade företag eller som ägare i ett fåmansbolag.

Mer information om att skänka skattebefriad aktieutdelning på universitetets webbsidor för donationer

Skapa en stiftelse eller fond

Du kan placera medel i en stiftelse eller fond vilket är ett bra sätt att skapa långsiktig avkastning och garantera finansiering över tiden, till exempel genom att dela ut forskningsstöd, stipendier eller inrätta en professur.

Om du vill diskutera en gåva eller få mer information kring våra forskningsområden eller detaljer kring hur du kan bidra, är du varmt välkommen att kontakta Development Office.

Kontaktuppgifter Development Office (Lunds universitets centrala webbplats)

Vi är en medicinsk fakultet som förbättrar världen – vi finns för människors liv och hälsa.

Var med och stöd oss i vårt arbete!

Kontakt

För mer information, eller för att diskutera en eventuell donation, kan du kontakta:

Emma Idman
Ansvarig för fundraising vid Medicinska fakulteten
emma [dot] idman [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 72 18

Ella Berg
Ella [dot] berg [at] med [dot] lu [dot] se (ella[dot]berg[at]med[dot]lu[dot]se)
+46 46-222 30 18

 

Donationsträd där givare får sitt namn graverat på ett blad. Illustration.