Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samverkan: Skola och arbetsförmedling

Denna sida riktar sig till dig som är lärare, yrkes- och studievägledare eller arbetsförmedlare.

 

Tre studentambassadörer vid ett bord med material om fakultetens utbildningar. Foto.

Aktiviteter

Årligen anordnas flera olika evenemang som är öppna för presumtiva studenter. Förutom de evenemang som vi anordnar kan vi även komma ut till din skola eller arbetsförmedling för att berätta om våra utbildningar och om hur det är att studera på högskolenivå.

Naturvetenskap, Medicin & Teknik (NMT-dagarna)

Spännande populärvetenskapliga föreläsningar och demonstrationer inom områdena naturvetenskap, medicin och teknik för lärare och gymnasieelever. Dessa dagar pågår under 1 vecka i mars.

Läs mer om NMT-dagarna på NMT:s webbplats

Öppet hus vid Lunds universitet

Under denna dag har presumtiva studenter möjlighet att träffa våra studenter på en utbildningsmässa i centrala Lund. På mässan finns det möjlighet att prata med studenter, lyssna på föreläsningar och delta i en guidad tur. Dagen brukar vara en lördag eller söndag i mars eller april.

Läs mer om Öppet hus på Lunds universitets centrala webbplats

Lunds universitets inspirationsdagar

I november kan presumtiva studenter besöka Lunds universitet och få information om utbildningar och studentliv. Under dessa dagar har vi både studenter och studievägledare på plats för att svara på de presumtiva studenternas frågor.

Läs mer om inspirationsdagarna på Lunds universitets centrala webbplats

Utbildningsmässor

Våra studenter och studievägledare finns på plats på olika utbildningsmässor för att svara på presumtiva studenters frågor om våra program och hur det är att studera i Lund.

Läs mer om utbildningsmässor på Lunds universitets centrala webbplats

 

Närbild på kataloger och två par händer. Foto.

Kataloger

I Lunds universitets utbildningsmagasin beskriver vi vår utbildningsinformation i tryckt format.

Beställ kataloger på Lunds universitets centrala webbplats

 

Kontakt

Annika West
Utbildningsadministratör
+46 46-222 18 44
annika [dot] west [at] med [dot] lu [dot] se