Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Insamlingsinitiativ

Forskare vid Medicinska fakulteten har startat egna insamlingsinitiativ inom flera olika områden. Här hittar du mer information om denna forskning och hur du kan stödja den.


Stöd forskning om antibiotikaresistens

Vi har länge tagit för givet att antibiotika botar de flesta infektioner orsakade av bakterier. Men resistensen mot antibiotika ökar. Mer än 700 000 människor dör varje år till följd av antibiotikaresistenta infektioner − och antalet ökar. Hjälp oss att förhindra sprid-ningen av antibiotikaresistens.

Stöd forskningen om antibiotikaresistens (PDF, 687 KB, ny flik)


Stöd forskning om cancer i bukspottkörtel, lever, gallvägar och tolvfingertarm

Prognosen för patienter med cancer i bukspottkörtel, lever, gallvägar och tolvfingertarm måste förbättras. Det är särskilt svårt att upptäcka bukspottkörtelcancer och cancer i gallblåsa/gallgångar på ett tidigt stadium och operation är ofta inte möjlig. Tidig diagnostik är avgörande.

Stöd forskning om cancer i bukspottkörtel, lever, gallvägar och tolvfingertarm (PDF, 850 KB, ny flik)


Stöd forskningen om Hirschsprungs sjukdom och missbildning av ändtarmen

Att födas med Hirschsprungs sjukdom eller missbildning av ändtarmen innebär att man redan som liten bebis måste opereras.Trots operation blir personernas liv påverkat. Med mer möjlighet till forskning kan vi ge bättre hjälp och stöd så att barnen och tonåringarna växer upp som trygga personer.

Läs om Kerstin och "Kerstin & Hasse Perssons fond för forskning om Hirschsprungs sjukdom" i foldern nedan:

Stöd forskningen om Hirschsprungs sjukdom och missbildning av ändtarmen (PDF, 1,4 MB, ny flik)

För mer information om Hirschsprungs sjukdom, konktakta Pernilla Stenström. 
Kontaktuppgifter och mer om Pernilla Stenströms forskning i universitetets forskningsportal

 


Stöd forskning om lungfibros

Idag vet forskarna hur man ska förhindra en akut och delvis kronisk inflammation. Det finns också bra mediciner mot detta. Däremot vet man betydligt mindre om hur man kan påverka den kroniska fibrosbildningen. Med din hjälp skulle forskningen kunna göra ett stort genombrott.

Stöd forskning om lungfibros (PDF, 1,5 MB, ny flik)


Stöd forskning kring trippelnegativ bröstcancer

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor idag. För att kunna hitta nya behandlingar som är riktade mot olika typer av trippelnegativ bröstcancer måste vi lära oss mer om dess natur, dess uppkomst och sitt särskilda spridningsmönster.

Stöd forskning kring trippelnegativ bröstcancer (PDF, 831 KB, ny flik)