Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samverkan: Hälso- och sjukvården

Lunds universitet strävar tillsammans med hälso- och sjukvården för att ta fram nya metoder för att bekämpa och förebygga sjukdomar.

 

Medarbetare i vården tar på sig operationskläder. Foto.
Foto: Kennet Ruona

Grundforskningens rön omsätts av kliniska forskare till praktisk sjukvård och kliniska observationer blir i sin tur nya utmaningar för grundforskningen. Förutom forskning så utbildas vid fakulteten även framtidens personal till hälso- och sjukvården. En stor del av denna utbildning sker inom sjukvården, i form av verksamhetsförlagd utbildning vid kliniker och i laboratorier.

Samarbeten

Lunds universitet och Region Skåne har ett omfattande samarbete för att stärka hälso- och sjukvårdens utveckling och den kliniskt inriktade medicinska forskningen i regionen. Detta samarbete är  formaliserat genom avtalet ALF. Vi har även representation i varandras ledningar och gemensamma centrumbildningar.

 

Forskningens dag

Forskningens dag är ett populärvetenskapligt arrangemang som arrangeras av Medicinska fakulteten och Region Skåne. Aktuell forskning inom medicin och hälsa presenteras på ett sätt som alla förstår.

Forskningens dag

Vetenskap & Hälsa

Vetenskap & hälsa är både en tidskrift där aktuella forskningsrön presenteras temavis och en webbplats med populärvetenskaplig information om medicinsk forskning i Skåne. Utgivare är universitetssjukvården inom Region Skåne, Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och Malmö högskola.

Läs mer om Vetenskap & hälsa på vetenskaphalsa.se