Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbilda dig på forskarnivå

Vill du bli expert och göra skillnad i samhället? Vill du bidra till att föra utvecklingen inom medicin framåt? Och göra det genom egna upptäckter, kritisk granskning och införande av utifrån kommande nya metoder i sjukvården?

Två forskare i samtal vid laboratoriebänken. Foto.
Forskning i neurovetenskap i ett av universitetets laboratorier. Foto: Kennet Ruona

Våra forskarstudenter, eller doktorander som de oftast kallas, utbildar sig för att en dag kunna bidra till medicinska framsteg som förbättrar livet för människor världen över. Här hittar du allt du behöver veta för att påbörja din forskarutbildning.

En utbildning på forskarnivå är den högsta akademiska examen vid ett universitet och motsvarar fyra års heltidsstudier (240 högskolepoäng).

Vid Medicinska fakulteten erbjuds en stimulerande miljö med forskning som spänner över ett brett fält från experimentell forskning till patientnära klinisk forskning. Att vara doktorand vid fakulteten innebär också många samarbetsmöjligheter och tillfällen till intressanta stimulerande möten och vetenskapliga diskussioner.

Välkommen att läsa mer om vårt utbildningsprogram och om hur du kan ansöka till utbildningen!