Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tidigare år: Filantropins dag

Filantropins dag 2022

Filantropins dag 2021

Vid Medicinska fakulteten uppmärksammas filantropins dag bland annat via sociala medier där mottagare av donationer berättar om vikten av stöd till forskning. Nedan kan du ta del av videohälsningar från tre av våra forskare i samband med Filantropins dag 2021.

Filantropins dag 2021: Patrik Medstrand & Per Björkman
Filantropins dag 2021: Videohälsning från Susanne Iwarsson
Videohälsning från Johan Bengtzon

Filantropins dag 2020

Digitalt föreläsningsevenemang 16 november 2020 

För att fira dagen bjöds donatorer, LU-anställda och allmänhet in till ett digitalt föreläsningsevenemang på tema Krishantering i pandemins fotspår. Tre framstående forskare svarade på aktuella frågor kopplade till krishantering, såsom exempelvis vad vanliga människor gör när krisen slår till och hur det speglas i den nationella strategin, hur vi säkerställer att rätt vård ges under en pandemi och varför finans- och penningpolitiken agerat som om det vore en ny global finanskris och inte en pandemi.

Du kan läsa mer om Filantropins dag 2020 på Lunds universitets centrala webbplats:

Filantropins dag 2020 på Lunds universitets webbplats

Se sändningen i efterhand