Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Träffa en student

Är du nyfiken på hur det är att vara student på Medicinska fakulteten? Eller vill du veta mer om ett specifikt program innan du ansöker? Hör av dig till oss så ser vi till att du får komma i kontakt med en studentambassadör. Då får du möjlighet att ställa dina frågor om utbildningen, studentlivet, hur du hittar bostad och allt där emellan.

Studenter vid entré och anslagstavla. Foto.
Du kan lära dig mer om Medicinska fakultetens utbildningar genom att träffa en studentambassdör. Arkivfoto: Johan Bävman

Vad vi erbjuder dig

Vi kan alltid erbjuda digitala träffar med en av våra studentambassadörer. Då kommer du och ambassadören tillsammans överens om ni vill höras via mejl, telefon eller Zoom. En digital träff över Zoom brukar ta cirka 1 timme och kan vara en bra första kontakt med oss. 

För dig som hellre vill träffa oss på plats, så kan vi oftast erbjuda fysiska besök på campusområdet. Då skuggar du en av våra studenter under en halvdag. Ibland får du följa med på en rundtur på campus och ibland hänger du med och lyssnar på en föreläsning - beroende på vad som står på schemat. Ett fysiskt besök brukar ta cirka 4 timmar.

Hur går det till?

Du skriver ett mejl till oss där du berättar vilket program du är intresserad av och om du helst vill ses digitalt eller fysiskt. Vårt mål är att du ska få komma i kontakt med en student från just det programmet.

Därefter kommer studentambassadören som kan svara på dina frågor allra bäst, att höra av sig till dig via mejl. Ni kommer själva överens om var och när ni ses, digitalt eller på plats. Observera att alla möten med våra studentambassadörer sker på vardagar mellan kl. 8:00-18:00. 

Anmäl ditt intresse

Du anmäler ditt intresse genom att skicka ett mejl till: studentambassador [at] med [dot] lu [dot] se.

Tänk på att göra din intresseanmälan i god tid, då det kan vara svårt att ordna besök med kort varsel och i perioder då våra studenter har tentamen. Varmt välkommen med din intresseanmälan!