Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Medicinska fakultetens bibliotek

Medicinska fakultetens bibliotek finns både i Lund och i Malmö. Våra bibliotek är öppna för allmänheten med begränsad service. Fakultetens medarbetare och doktorander kan hitta våra tjänster och support på Intramed. Välkommen att besöka oss!

Kontakta eller besök oss

Besöksadress: Sölvegatan 19, BMC hus E (Forum Medicum)
Informationsdisken är bemannad vardagar 9–16
Karta: Hitta till BMC – karta Google maps

Telefon: + 46 46-222 18 00

 

Besöksadress: Clinical Research Centre (CRC), Jan Waldenströms gata 35. Biblioteket ligger på entréplan.
Karta: Hitta till CRC – karta Google Maps

Öppet: Mån-Tis 12-16, Ons 10-16, Tors-Fre 12-16. 
Studenter vid Medicinska fakulteten har tillgång till biblioteket dygnet runt under terminstid.
Telefon: 040- 39 15 00

Stängt 16 februari i Malmö

Biblioteket är stängt hela dagen den 16 februari pga flytt till tillfälliga lokaler.

Stöd till forskning och lärande 

Sök och hitta litteratur

I bibliotekskatalogen LUBcat ser du om boken du söker finns för utlån eller endast kan läsas på plats i biblioteket. I bibliotekskatalogen kan du även förnya dina lån och reservera böcker på annat bibliotek.

LUBcat på Lunds universitets webbplats

LUBsearch – tidskrifter, e-böcker och databaser inom medicin och hälsa

LUBsearch är en gemensam ingång till universitetets e-resurser, till exempel medicinska databaser, uppslagsverk, medicinska ordböcker och vetenskapliga tidskrifter.

Sök i LUBsearch på Lunds universitets webbplats
Viktigaste medicinska databaserna – hitta dem i LUBsearch

Tillgång till artiklar och e-böcker för dig som är extern biblioteksbesökare

Du kan få hjälp med att söka vetenskapligt material i våra informationsdiskar. På plats i biblioteken har du tillgång till våra digitala samlingar av e-böcker och vetenskapliga tidskrifter via våra öppna sökdatorer.

Tillgång till artiklar och e-böcker för dig som är studenter eller medarbetare

Du som är student eller medarbetare vid Lunds universitet har tillgång till databasernas innehåll och kan ladda ner artiklar i sin helhet även utanför universitets nätverk. Logga in med ditt student- eller Lucat-ID.

Tillgång till artiklar och e-böcker för dig som är extern biblioteksbesökare

Du kan få hjälp med att söka vetenskapligt material i våra informationsdiskar. På plats i biblioteken har du tillgång till våra digitala samlingar av e-böcker och vetenskapliga tidskrifter via våra öppna sökdatorer.

Tillgång till artiklar och e-böcker för dig som är studenter eller medarbetare

Du som är student eller medarbetare vid Lunds universitet har tillgång till databasernas innehåll och kan ladda ner artiklar i sin helhet både på plats och utanför universitets nätverk. Logga in med ditt student- eller Lucat-ID om du vill få tillgång när du sitter utanför campus.

Studenter och medarbetare vid Medicinska fakulteten kan beställa artikelkopior eller fjärrlån av material som inte finns hos oss eller på något annat bibliotek vid Lunds universitet.

Medarbetare: Beställa fjärrlån på Intramed

Studenter: Info om artikelbeställning och fjärrlån på fakultetens Studentwebb

Låna, reservera och förnya dina lån

Externa besökare

Externa besökare kan få hjälp att skaffa ett lånekort i våra informationsdiskar. Använd PIN-koden för ditt lånekort för att låna eller återlämna böcker i låneautomaten.

Studenter och anställda vid Lunds universitet

Studenter och anställda vid Lunds universitet använder däremot sitt LU-kort för att låna, reservera och beställa fjärrlån.

Använd PIN-koden för ditt LU-kort för att låna eller återlämna böcker i låneautomaten. I våra informationsdiskar kan du även låna med legitimation eller RSID-kort.

Lånetiden för kurslitteratur är 14 dagar, med automatiskt omlån upp till fem gånger om boken inte reserverats av annan låntagare. För övrig litteratur är lånetiden 28 dagar.

Återlämna böcker i våra låneautomater eller i återlämningslådor utanför biblioteken.

 

Du kan hämta och lämna böcker på valfritt LU-bibliotek, välj avhämtningsställe när du ställer dig i kö på utlånad bok eller när du reserverar och beställer en tillgänglig bok. Boktransporterna tar cirka 1–3 dagar.

När din bok finns inne för avhämtning får du automatiskt ett meddelande via e-post.

Du kan förnya dina lån själv i bibliotekskatalogen eller i våra informationsdiskar. Lånetiden kan förnyas även om boken är försenad såvida att ingen står i kö eller har reserverat den.

 

Förseningsavgifter betalar du med kort i informationsdisken på något av våra bibliotek i CRC, Malmö eller Forum Medicum/BMC, Lund. Du kan betala med Visa, MasterCard eller Maestro.

Förseningsavgifter

Medicinska fakultetens bibliotek tar ut en förseningsavgift på 10 kr per bok och dag. Om du har 100 kr eller mer i obetalda avgifter blir du automatiskt avstängd från nya lån och omlån vid samtliga av Lunds universitets bibliotek. Då skulden är reglerad tas spärren bort.

Böcker som inte återlämnats trots påminnelser genererar en faktura. Det fakturerade beloppet består av materialets nyinskaffningspris samt 300 kr i hanteringskostnad. Förlorade böcker skall ersättas av låntagaren. Antingen genom att lämna ett likadant och i gott skick exemplar av boken till personal i bibliotekets informationsdisk, eller genom att betala bokens inköpspris plus 300 kr i hanteringskostnad.

Lånevillkor för Lunds universitets bibliotek på lub.lu.se

Öppettider

Medicinska fakultetens bibliotek Lund
Måndag–fredag: 9–16

Medicinska fakultetens bibliotek Malmö
Måndag–tisdag: 12–16
Onsdag: 10–16
Torsdag–fredag: 12–16

Kontakta oss online
Kontakta Medicinska fakultetens bibliotek (webbformulär)


Sommarens öppettider

Malmö: Stängt 15 juni–11 augusti
Lund: Stängt 21 juni–11 augusti
 
12– 25 augusti
Malmö och Lund: Öppet 12–16
Från och med 26 augusti ordinarie bemanning och öppettider.