Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Donationer som gör skillnad

Läs historierna bakom en gåva och vikten av att bidra. Möt forskare som fått ta emot gåvor.

Filantropin gör skillnad


Göran Bundy och Margareta Grind Bundy

Att ge med hjärta och hjärna

För över 40 år sedan samtalade syskonen Göran och Eva Bundy om vad som skulle ske med deras pengar den dag de gick bort. Båda var måna om att deras förmögenhet skulle användas till något angeläget.

Att ge med hjärta och hjärna, läs artikeln


Porträttfoto av Andreas Puschmann och Alexandru Schiopu.

Stöd som gör skillnad

Alexandru Schiopu och Andreas Puschmann fick som unga forskare ta emot Bundy Academy's forskningspris, vilket hjälpt dem att bygga upp sin forskning om hjärtinfarkt respektive hjärnans ärftliga sjukdomar.

 

Stöd som gör skillnad, läs artikeln


Ebba Fischer, Holger Crafoord och Lennart Nilsson

Holger och vetenskapen – arvet efter en industriman

Arvet efter filantropen och industrimannen Holger Crafoord har lett till att Crafoordska stiftelsen delat ut över 1,5 miljarder i bidrag för olika ändamål, varav en stor del till medicinsk forskning vid Lunds universitet.

Holger och vetenskapen, läs artikeln 


Gunilla Westergren Thorsson

Donationer som förändrar vårt samhälle

Som ung forskare fick Gunilla Westergren-Thorsson uppleva betydelsen av en donation.  När hon senare var dekan vid Medicinska fakulteten såg hon vad externa medel kan innebära för akademin.

Donationer som förändrar vårt samhälle, läs artikeln 


Porträttfoto av Viveca Jeppsson. Fotograf: Håkan Röjder

 ”Alla kan göra något”

Plötsligt var det som att pusselbitarna föll på plats. När Viveca Jeppsson fick höra talas om lundaforskarna som forskade om hjärntumörer, insåg hon att detta skulle hon donera till.

 

Alla kan göra något, läs artikeln


Mattias Belting och Johan Bengzon

Som en skänk ovanifrån

Mattias Belting och Johan Bengzon är båda överläkare som forskar på aggressiva hjärntumörer. Generösa donationer från Viveca Jeppsson har lett forskningen framåt.

 

En skänk från ovan, läs artikeln


Porträttfoto av Jan Hain.

Donationer för medicinska framsteg

Familjen Hains stiftelser har delat ut stipendier i 24 år och idag har cirka 15 miljoner kronor gått till forskare verksamma vid Lunds universitet och vid Skånes universitetssjukhus. 

 

Donationer för medicinska framsteg, läs artikeln 


Tack!

Vi vill rikta ett stort och varmt tack till våra generösa donatorer.


Frågor om innehållet: emma [dot] roybon [at] med [dot] lu [dot] se (Emma Roybon)