Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nordiska Priset

Eric K. Fernströms Stiftelse delar varje år ut ett pris till en medicinsk forskare från något av de nordiska länderna. Det Nordiska Priset har i år en prissumma på en halv miljon kronor och är därmed ett av de större i sitt slag.

 

2021 års mottagare av Eric K. Fernströms Nordiska pris
 

Christer Betsholtz, professor vid Uppsala universitet och Karolinska Institutet, tilldelas 2021 års stora Nordiska pris av Eric K. Fernströms stiftelse. Foto.
Professor Christer Betsholtz, professor vid Uppsala universitet och Karolinska Institutet. Foto: Göran Ekeberg.

Eric K. Fernströms Stiftelses Stora Nordiska Pris – ett av de största medicinska priserna i Skandinavien – går i år till Christer Betsholtz, professor vid Uppsala universitet och Karolinska Institutet för "forskning av essentiell betydelse för vår förståelse av hur blodkärlens celler samverkar för att nå den funktionella balansen som krävs för att upprätthålla en fungerande blodcirkulation”.

 

 

 

 

 

Prisceremoni

Eric K. Fernströms Nordiska Pris delas ut vid Forskningens Dag i Lund. I samband med detta håller pristagaren en kort föreläsning om sin forskning.

Forskningens Dag anordnas av Medicinska fakulteten vid Lunds universitet, Region Skåne och Eric K. Fernströms Stiftelse.

Prisutdelning 2021

Porträtt Christer Betsholtz och Elisabeth Edholm Fernström. Foto.
Professor Christer Betsholtz och Med.dr h.c. Elisabeth Edholm Fernström (Foto: Kennet Rouna)