Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nordiska Priset

Eric K. Fernströms Stiftelse delar varje år ut ett pris till en medicinsk forskare från något av de nordiska länderna. Det Nordiska Priset har en prissumma på en miljon kronor och är därmed ett av de största i sitt slag.

2019 års mottagare av Eric K. Fernströms Nordiska pris

 

Søren Brunak tar emot Eric K. Fernströms stora nordiska pris. Foto.
Søren Brunak, professor vid Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research vid Köpenhamns universitet.
Søren Brunak, professor vid Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research vid Köpenhamns universitet.

Eric K. Fernströms Stiftelses Stora Nordiska Pris – ett av de största medicinska priserna i Skandinavien – går i år till bioinformatikforskaren Søren Brunak, verksam vid Köpenhamns universitet ”för sina insatser som pionjär inom bioinformatik. Hans djupgående studier i gränslandet mellan matematisk analys och biomedicinsk forskning banar vägen för individualiserad medicin inom många sjukdomstillstånd”.

 

Prisceremoni

Eric K. Fernströms Nordiska Pris delas ut vid Forskningens Dag i Lund. I samband med detta håller pristagaren en kort föreläsning om sin forskning.

Forskningens Dag anordnas av Medicinska fakulteten vid Lunds universitet, Region Skåne och Eric K. Fernströms Stiftelse.