Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nordiska Priset

Eric K. Fernströms Stiftelse delar varje år ut ett pris till en medicinsk forskare från något av de nordiska länderna. Det Nordiska Priset har i år en prissumma på 600 tkr och är därmed ett av de större i sitt slag.

 

2023 års mottagare av Eric K. Fernströms Nordiska pris
 

Professor Harald Stenmark
Cancerforskaren Harald Stenmark, professor i medicin vid Universitetet i Oslo och Oslo Universitetssjukhus. Foto: Øystein Horgmo

Eric K. Fernströms Stiftelses Stora Nordiska Pris – ett av de största medicinska priserna i Skandinavien – går i år till Harald Stenmark, professor vid Universitetet i Oslo och Oslo Universitetssjukhus, "för sin banbrytande forskning inom cellbiologi, där han i detalj klarlagt funktionerna för proteiner essentiella för reglering av endosomer och celldelning med betydelse för cancer”.

 

 

 

 

 

Prisceremoni

Eric K. Fernströms Nordiska Pris delas ut vid Forskningens dag i Lund. I samband med detta håller pristagaren en kort föreläsning om sin forskning.

Forskningens dag anordnas av Medicinska fakulteten vid Lunds universitet, Region Skåne och Eric K. Fernströms Stiftelse.

Prisutdelning 2023

Professor Harald Stenmark och Med.dr h.c. Elisabeth Edholm Fernström (Foto: Johan Persson)
Professor Harald Stenmark och Med.dr h.c. Elisabeth Edholm Fernström (Foto: Johan Persson)