Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningens dag 2023

Människan i rörelse – om fysisk aktivitet och hälsa

Att leva en fysiskt aktiv livsstil kan förknippas med en rad olika hälsofördelar och påverkar vår hälsa i en positiv riktning. Vad händer egentligen i vår kropp när vi rör på oss? Kan träning användas som behandling vid ohälsa? Och kan det någonsin bli för mycket träning?

Forskningens dag 2023 hjälper oss navigera bland myter, sanningar och lögner om fysisk aktivitet och hälsa.

Vetenskapliga arrangörer var Eva Ekvall Hansson, Martina Svensson och Ola Hansson. Moderator var Ann-Marie Rauer.

Program och eftersändning

Program för Forskningens dag 2023 och eftersändningen hittar du på Vetenskap och hälsas webbplats.

Forskningens dag (Vetenskap & hälsas webbplats)

 

 

 

Kontakt

Ella Berg
Projektledare evenemang 
ella [dot] berg [at] med [dot] lu [dot] se (ella[dot]berg[at]med[dot]lu[dot]se)
+46 46-222 30 18

Julia Lundh Rafstedt
Kommunikatör
julia [dot] lundh_rafstedt [at] er [dot] lu [dot] se (subject: Forskningens%20dag%20) (julia.lundh_rafstedt@m)julia [dot] lundh_rafstedt [at] med [dot] lu [dot] se (ed.lu.se)
+46 73 050 61 39

Om Forskningens dag

Forskningens dag är ett populärvetenskapligt arrangemang för alla, där våra forskare presenterar aktuell forskning inom det årliga temat. Det arrangeras av Medicinska fakulteten tillsammans med Region Skåne, Fernströmsstiftelsen och Sparbanken Skåne, och det äger rum i början av november. Arrangemanget har pågått sedan 1980.

I Lund delas Eric K. Fernströms Nordiska Pris och Eric K. Fernströms pris för yngre, särskilt lovande och framgångsrika forskare ut. I Malmö delas Sparbanken Skånes forskningspris ut samt Skånes universitetssjukhus och Medicinska fakultetens Pris till Yngre framgångsrik klinisk forskare i Region Skåne