Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningens dag 2022

När världen blir viral – om virus och pandemier


Hur kan något som inte ens syns vända upp och ner på en hel värld? Forskningens dag 2022 kommer handla om hur virus sprider sig och orsakar sjukdom. Vad kan vi göra för att behandla och stoppa virus? Och varför är de så svåra att kontrollera?

Vetenskapliga arrangörer för Forskningens dag 2022 är Joakim Esbjörnsson, Marianne Jansson och Patrik Medstrand. Moderator är Ann-Marie Rauer.

Datum & tid:

Malmö 8 november, kl. 17.00* – 20.00.

Lund 9 november, kl. 14.30* – 18.00.

*Öppet hus en timme innan evenemanget. 

Plats:

Jubileumsaulan, Jan Waldenströms gata 1 Malmö. 

Sjukhusaulan, Entrégatan 7 Lund. 

Program och mer information

Program för evenemanget samt mer information hittar du på Vetenskap och hälsas webbsida. 

Forskningens dag 2022 | www.vetenskaphalsa.se 

 

 

 

Kontakt

Ella Berg
Projektledare evenemang
E-post: ella [dot] berg [at] med [dot] lu [dot] se
Telefon: +46 46-222 30 18

Julia Lundh Rafstedt
Kommunikatör
E-post: julia [dot] lundh_rafstedt [at] er [dot] lu [dot] se (subject: Forskningens%20dag%20) (julia.lundh_rafstedt@m)julia [dot] lundh_rafstedt [at] med [dot] lu [dot] se (ed.lu.se)
Telefon: +46 73 050 61 39

Om Forskningens dag

Forskningens dag är ett populärvetenskapligt arrangemang för alla, där våra forskare presenterar aktuell forskning inom det årliga temat. Det arrangeras av Medicinska fakulteten tillsammans med Region Skåne och Fernströmsstiftelsen, och det äger rum i början av november. Arrangemanget har pågått sedan 1980.

I Lund delas Eric K. Fernströms Nordiska Pris och Eric K. Fernströms pris för yngre, särskilt lovande och framgångsrika forskare ut. I Malmö delas priset för yngre framgångsrik forskare verksam i Region Skåne ut.