Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningens dag 2021

Hajp eller hjälp? Vad kan AI göra för vår hälsa?


Artificiell intelligens har fått en ökande närvaro i våra liv och inte minst inom vården har man uppmärksammat möjligheten att använda AI. Men hur långt har vi kommit i användandet av AI? Och hur säkert är det?

Forskningens dag 2021 kommer lotsa oss mot en bättre förståelse för vad AI kan användas till och vad det kan göra för vår hälsa. Vetenskapliga arrangörer för Forskningens dag 2021 är Sophia Zackrisson, Sonja Aits och Johan Nilsson. 

Läs mer om Forskningens dag på Vetenskap och hälsas webbsida. 

Tid och plats


Malmö, 9 november 2021, kl. 17.00 – 20.00.

Lund, 10 november 2021, kl. 14.30 – 18.00.

Evenemangen sker med publik på plats och föranmälan krävs. Det blir hälften till antalet i vardera aula, detta för att vi ska kunna hålla avstånd. Evenemanget kommer även sändas live från Lund den 10 november. 

För mer information och anmälan: www.vetenskaphalsa.se/forskningensdag

 

Kontakt

Ella Berg
Projektledare evenemang
E-post: ella [dot] berg [at] med [dot] lu [dot] se
Telefon: +46 46-222 30 18

Julia Lundh Rafstedt
Kommunikatör
E-post: julia [dot] lundh_rafstedt [at] er [dot] lu [dot] se (subject: Forskningens%20dag%20) (julia.lundh_rafstedt@m)julia [dot] lundh_rafstedt [at] med [dot] lu [dot] se (ed.lu.se)
Telefon: +46 73 050 61 39

Om Forskningens dag

Forskningens dag är ett populärvetenskapligt arrangemang för alla, där våra forskare presenterar aktuell forskning inom det årliga temat. Det arrangeras av Medicinska fakulteten tillsammans med Region Skåne och Fernströmsstiftelsen, och det äger rum i början av november. Arrangemanget har pågått sedan 1980.

I Lund delas Eric K. Fernströms Nordiska Pris och Eric K. Fernströms pris för yngre, särskilt lovande och framgångsrika forskare ut. I Malmö delas priset för yngre framgångsrik forskare verksam i Region Skåne ut.