Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningens dag 2021

Hajp eller hjälp? Vad kan AI göra för vår hälsa?


Artificiell intelligens har fått en ökande närvaro i våra liv och inte minst inom vården har man uppmärksammat möjligheten att använda AI. Men hur långt har vi kommit i användandet av AI? Och hur säkert är det?

Forskningens dag 2021 lotsade oss mot en bättre förståelse för vad AI kan användas till och vad det kan göra för vår hälsa. Vetenskapliga arrangörer för Forskningens dag 2021 var Sophia Zackrisson, Sonja Aits och Johan Nilsson. 

Här kan du ta del av eftersändningen från Forskningens dag i Lund den 10 nov

Läs mer om Forskningens dag på Vetenskap och hälsas webbsida. 

 

 

Kontakt

Ella Berg
Projektledare evenemang
E-post: ella [dot] berg [at] med [dot] lu [dot] se
Telefon: +46 46-222 30 18

Julia Lundh Rafstedt
Kommunikatör
E-post: julia [dot] lundh_rafstedt [at] er [dot] lu [dot] se (subject: Forskningens%20dag%20) (julia.lundh_rafstedt@m)julia [dot] lundh_rafstedt [at] med [dot] lu [dot] se (ed.lu.se)
Telefon: +46 73 050 61 39

Om Forskningens dag

Forskningens dag är ett populärvetenskapligt arrangemang för alla, där våra forskare presenterar aktuell forskning inom det årliga temat. Det arrangeras av Medicinska fakulteten tillsammans med Region Skåne och Fernströmsstiftelsen, och det äger rum i början av november. Arrangemanget har pågått sedan 1980.

I Lund delas Eric K. Fernströms Nordiska Pris och Eric K. Fernströms pris för yngre, särskilt lovande och framgångsrika forskare ut. I Malmö delas priset för yngre framgångsrik forskare verksam i Region Skåne ut.