Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vi samverkar på olika sätt med det omgivande samhället, både med hälso- och sjukvården, med skolor, arbetsförmedling och allmänheten. Vi deltar samt organiserar även olika evenemang. Här kan du ta del av detta arbete.

 

Bild av publikhav och scen.
Foto: Kennet Ruona
Foto: Kennet Ruona

Tematiska samverkansinitiativ

Lunds universitet har inrättat tematiska samverkansinitiativ, som söks i konkurrens. Dessa samlar forskare från olika fakulteter samt externa partner i nya initiativ med inriktning mot framtida utmaningar. Medicinska fakulteten har deltagit i följande initiativ (länkarna leder till Lunds universitets centrala webbplats):

Sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen 
Målet är att generera kunskap som påverkar framtida bostadspolitik och boende. Initiativet koordineras från Medicinska fakulteten.  (2018-2020)

Tillsammans över tröskeln till framtidens klassrum
Nästa generations lärteknologi. Vilka för- och nackdelar finns det med teknikstödda lärmetoder? (2017-2019)

LU Water 
Utmaningar kring både ökad brist och ökat överflöd av vatten. (2017-2019)

e-Health @LU: Joining forces for Sustainable eHealth Development 
Hållbar utveckling av digitala tjänster och produkter inom hälsa, vård och omsorg. (2017-2019)

Populärvetenskapligt magasin

I det populärvetenskapliga magasinet Vetenskap & hälsa kan du hitta spännande läsning inom den senaste forskningen. Magasinet är ett samarbete mellan oss, Region Skåne och Malmö universitet.

Ta del av Vetenskap & hälsa på vetenskaphalsa.se