Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Filantropins dag

Filantropins dag uppmärksammas varje år den 15 november.

Den 15 november är det Filantropins dag och då uppmärksammar vi alla de personer, företag och organisationer som på olika sätt stöttar forskning och utbildning vid Lunds universitet. Den årliga Filantropins dag firas i stora delar av världen, inte minst i USA, och 2019 var Lunds universitet först i Sverige med att uppmärksamma Filantropins dag.

Välkommen att fira Filantropins dag 2020

Digitalt föreläsningsevenemang 16 november 2020 kl.16:00 - 17:15

För att fira dagen bjöds donatorer, LU-anställda och allmänhet in till ett digitalt föreläsningsevenemang på tema Krishantering i pandemins fotspår. Tre framstående forskare svarade på aktuella frågor kopplade till krishantering, såsom exempelvis vad vanliga människor gör när krisen slår till och hur det speglas i den nationella strategin, hur vi säkerställer att rätt vård ges under en pandemi och varför finans- och penningpolitiken agerat som om det vore en ny global finanskris och inte en pandemi.

Här kan ni ta del av sändningen: https://www.youtube.com/watch?v=bpQ00VyGqk8&feature=youtu.be

 

Läs mer om Filantropins dag 2020 på Lunds universitet