Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Till studenter och medarbetare: För uppdaterad information om coronaviruset, se www.lu.se - Klicka här för att dölja meddelandetTillstudenterochmedarbetare:Föruppdateradinformationomcoronaviruset,sewww.lu.se
Du är här

Biomedicinskt centrum

Välkommen till BMC i Lund

Biomedicinskt centrum (BMC) ligger i det närmaste vägg i vägg med Skånes universitetssjukhus i Lund, och närheten gör att vägarna mellan klinik, laboratorium och tillbaka till kliniken är korta, inte enbart i tanken utan även rent fysiskt. På BMC bedrivs experimentell medicinsk forskning med klinisk inriktning. Inom gångavstånd hittar du naturvetenskapliga fakulteten, Lunds tekniska högskola (LTH), forskningsbyn Ideon Science Park och ett stort antal läkemedels- och bioteknikföretag.

Flygfoto över Biomedicinskt centrum (BMC).

BMC är ca 50 000 kvm stort och här finns ca 170 forskargrupper som bedriver forskning inom det medicinska området. På BMC bedrivs även utbildning på grund-och avancerad nivå samt även på forskarnivå.

På BMC hittar du Medicinska fakultetskansliet och även fem institutioner:

  • Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap (EMV)
  • Institutionen för kliniska vetenskaper, Lund (IKVL)
  • Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö (IKVM)
  • Institutionen för laboratoriemedicin (ILM)
  • Institutionen för translationell medicin (ITM)

Det finns även en serviceorganisation för BMC i form av BMC Service som ansvarar för drift och skötsel av gemensamma resurser och funktioner. Totalt på BMC arbetar över 1700 forskare, doktorander och teknisk/administrativ personal.

Drift & skötsel

Facility Management-enheten ansvarar för drift och skötsel av gemensamma resurser och funktioner på BMC.

 

Sidansvarig: