Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biomedicinskt centrum

Välkommen till BMC i Lund

Biomedicinskt centrum (BMC) ligger i det närmaste vägg i vägg med Skånes universitetssjukhus i Lund, och närheten gör att vägarna mellan klinik, laboratorium och tillbaka till kliniken är korta, inte enbart i tanken utan även rent fysiskt. På BMC bedrivs experimentell medicinsk forskning med klinisk inriktning. Inom gångavstånd hittar du naturvetenskapliga fakulteten, Lunds tekniska högskola (LTH), forskningsbyn Ideon Science Park och ett stort antal läkemedels- och bioteknikföretag.

Flygfoto över Biomedicinskt centrum (BMC).

BMC är ca 50 000 kvm stort och här finns ca 170 forskargrupper som bedriver forskning inom det medicinska området. På BMC bedrivs även utbildning på grund-och avancerad nivå samt även på forskarnivå.

På BMC hittar du Medicinska fakultetskansliet och även fem institutioner:

  • Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap (EMV)
  • Institutionen för kliniska vetenskaper, Lund (IKVL)
  • Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö (IKVM)
  • Institutionen för laboratoriemedicin (ILM)
  • Institutionen för translationell medicin (ITM)

Det finns även en serviceorganisation för BMC i form av BMC Service som ansvarar för drift och skötsel av gemensamma resurser och funktioner. Totalt på BMC arbetar över 1700 forskare, doktorander och teknisk/administrativ personal.

Facility Management

Från och med den 1 januari, 2021 kommer Medicinska fakultetens tre husorganisationer gå ihop till en Facility management-enhet och ersätter alltså BMC-service.