Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Till studenter och medarbetare: För uppdaterad information om coronaviruset, se www.lu.se - Klicka här för att dölja meddelandetTillstudenterochmedarbetare:Föruppdateradinformationomcoronaviruset,sewww.lu.se
Du är här

Clinical Research Centre

Välkommen till CRC i Malmö

Forskningscentrumet Clinical Research Centre (CRC) är tillsammans med Wallenberglaboratoriet Medicinska fakultetens mötesplats för medicinsk undervisning, forskning och sjukvård på sjukhusområdet i Malmö.

Här möts forskare, sjukvårdspersonal, studenter och patienter i en öppen och dynamisk miljö som stimulerar till möten, samtal och fördjupande samarbeten. Den nära kopplingen till universitetssjukvården gör att forskningen baseras på reella problem och utmaningar i vården. Samverkan med sjukvården gör också att forskarnas upptäckter snabbare kan omsättas i praktiken och komma patienterna till nytta genom förbättrad diagnostik och behandling.Totalt på CRC arbetar över 520 forskare, doktorander och teknisk/administrativ personal.

 

Gatubild över entrén till Clinical Research Centre, Malmö

På CRC finns forskargrupper från tre institutioner:

  • Institutionen för kliniska vetenskaper (IKVM)
  • Institutionen för translationell medicin (ITM)
  • Experimentell medicinsk vetenskap (EMV)

Mer information om institutionerna finns i webbmenyn ovan. 

Drift & skötsel

Facility Management-enheten ansvarar för drift och skötsel av gemensamma resurser och funktioner på CRC.

 

 

 

Sidansvarig:

Besök oss

Besöksadress
Clinical Research Centre
Jan Waldenströms gata 35

Restaurang
Länk till webbplats för Restaurang Mötesplats CRC

Länkar - regionen