Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Det här är CRC

 • Totalt 26 000 kvadratmeter
 • 50 forskargrupper
 • 520 forskare, doktorander och teknisk/administrativ personal
 • 560 grundutbildningsstudenter
 • Toppmodern forskningsmiljö:
  - Laboratorier med högteknologisk utrustning
  - Mottagningsrum för patienter som ingår i kliniska forskningsprojekt
  - Tillång till omfattande biobanker och befolkningsregister

• Toppmoderna utbildningslokaler:
  - Utbildningslokaler anpassade till modern pedagogik
  - Medicinskt bibliotek med grupprum, läsplatser, elektronisk tillgång till tidskrifter och databaser samt IT-support
  - Practicum där färdigheter tränas i simulerade situationer på såväl människor som dockor och med annan simulatorutrustning.

 • Djärv arkitektur med många mötesplatser, skapad av Nyréns Arkitektkontor AB.
 • Färgstark och kontrastrik konst och inredningsdesign, bland annat med konstverk av Truls Melin.

Den medicinska regionen

Medicon Valley

I Öresundsregionen finns 14 universitet, 26 sjukhus, 7 företagsparker och 41 000 anställda inom området livsvetenskaper. Öresundsregionens Medicon Valley är ett välkänt begrepp inom bioteknik och medicin. Inom ramen för Medicon Valley Academy samverkar Öresundsregionens universitet och högskolor, sjukhus, läkemedelsindustri och medicinskteknisk industri för att stärka den medicinska utvecklingen.

Det medicinska Malmö

Under senare år har det medicinska Malmö formats till en sammanhängande geografisk och strukturell enhet med Skånes universitetssjukhus, Lunds universitet, Malmö universitet och forskningsparken Medeon som vitala delar. Närmsta granne med CRC är det internationellt välkända Wallenberglaboratoriet samt Diagnostiskt Centrum och Hälsa och Samhälle vid Malmö universitet.

Goda kommunikationer och livskvalitet

Skåne har goda kommunikationsförbindelser med övriga Europa. På gångavstånd från CRC ligger Triangelns järnvägsstation, från vilken det tar 15 minuter till Köpenhamns internationella flygplats. Därifrån kan alla flygdestinationer i Europa nås inom tre timmar och internationella direktflyg går till ett stort antal destinationer i hela världen.

Skåne erbjuder goda möjligheter till ett bra boende såväl i staden som på landsbygden. Skolor och barnomsorg håller hög kvalitet och i regionen finns även ett flertal internationella skolor. Korta avstånd och goda kommunikationer gör pendlingstiden kort. Skåne erbjuder ett rikt fritids- och kulturliv och närheten till natur, hav och kulturlandskap bidrar till hög livskvalitet.