Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kunskapsprov

Lunds universitet har av Socialstyrelsen fått i uppdrag att nationellt ansvara för och genomföra kunskapsprov för fysioterapeuter, barnmorskor och röntgensjuksköterskor utbildade i land utanför EU/EES. Syftet är att säkerställa att deltagaren har teoretiska och praktiska kunskaper som svarar mot kraven för svensk legitimation.

Om du är utbildad inom EU/ESS och vill ansöka om svensk legitimation anmäler du dig till Socialstyrelsen för att göra lämplighetsprov. 
utbildad-inom-EU-EES [at] socialstyrelsen [dot] se (Kontakta Socialstyrelsen)

På nedanstående länk kan du läsa mer om Lunds universitets riktlinjer gällande Covid-19. Dessa riktlinjer gäller även för deltagare på uppdragsutbildningar
Med anledning av coronaviruset/covid-19 (Lunds universitets centrala webbplats)

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om de olika kunskapsproven, provtilfällen, hur du förbereder och anmäler dig.

Kontakta oss

Caroline Fredskilde
Utbildningsadministratör
Christina Landelius
Samordnare uppdragsutbildning

E-post: uppdrag_ihv [at] med [dot] lu [dot] se