3–4 oktober | Nordic Network for Narratives in Medicine

Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora står värd för årets nätverksmöte i Lund den 3–4 oktober 2022:
“Ranges of proximity: approaching narratives in medicine”: Nordic Network for Narratives in Medicine

Temat för årets nätverksmöte är ”Ranges of proximity: approaching narratives in medicine”, ett tema som efter de senaste två åren av fysisk/social distansering inbjuder till att reflektera över och utforska distans och närhet i relation till narrativ medicin.

Hur kan former av närhet och distans – förstådda såväl bokstavligt som metaforiskt – påverka vår förståelse av lidande, sjukdom, tillfrisknande, empati och vårdande? Hur förändrar denna påminnelse om vikten av närhet och distans vårt tänkande om berättelsernas plats och roll i relation till sjukdom, medicin och vård?

Program och registrering

Nätverksmötet kommer att innehålla drygt 20 bidrag. Vissa bidrag kommer att hållas på norska, svenska eller danska, andra på engelska. Programmet tar form under sommaren och kommer att publiceras här i slutet av augusti. Det går bra att anmäla sig till nätverksmötet redan nu. Deltagandet är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat.

Registeringsformulär (ny flik)

Vi välkomnar forskare och praktiker från olika discipliner och specialiteter – inom humaniora, samhällsvetenskap, medicin, hälso- och sjukvård, med mera – som delar intresset för berättande, berättelser och narrativ förståelse i relation till hälsa och sjukdom.

Keynote speakers

Keynote speakers på mötet är Fredrik Svenaeus, professor i praktisk kunskap vid Södertörns högskola och Linda Nesby, professor i nordisk litteratur, Universitetet i Tromsø.

Nätverksmötet ligger i direkt anslutning till Rita Charons Philip Sandblom Prize Lecture och deltagarna uppmuntras att vara med också på den.

Mer info om  Rita Charons Philip Sandblom Prize Lecture