Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Scenen till Kunskapskrogen med tre fåtöljer utan folk. Foto.

Det vi arbetar med inom centrumet ska på intet sätt stanna inom centrumet. Vi strävar efter att spela en aktiv roll i samhällsdebatten och bidra till att medicinsk humaniora synliggörs lokalt, nationellt och internationellt. Vi planerar ett antal utåtriktade event och kommer att samla dem alla här. 

Kunskapskrogen

Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora står som värd för de populära kunskapskrogarna, samtalskvällar om medicinen och det mänskliga, som äger rum 3–4 gånger per år och riktar sig till såväl akademiker som allmänhet. 

Läs mer om Kunskapskrogen och hur du anmäler dig dit

4 oktober | Kom och lyssna på Rita Charon, pionjär inom narrativ medicin och medicinsk humaniora

En av de internationella pionjärerna inom medicinsk humaniora, professor Rita Charon, M.D., Ph.D. vid Columbia University School of Professional Studies, kommer att ta emot Philip Sandblom-priset den 4 oktober 2022 (seneftermiddag). I samband med detta arrangeras också en öppen föreläsning (på engelska). Mer information om tid och plats kommer. 

Rita Charon (personlig webbsida vid Columbia University)


3–4 oktober | Nordic Network for Narratives in Medicine

Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora står värd för det årliga nätverksmötet 2022

Det nordiska nätverket för narrativ medicin är ett forum med över hundra medlemmar, som delar intresse för forskning och undervisning inom narrativ medicin i bred bemärkelse. Nätverksmötet ligger i år i direkt anslutning till Philip Sandblom Prize Lecture, se ovan.

Mer information och anmälan

Mer om arrangemanget och anmälan

Vill du prenumerera på Nordic Network in Narrative Medicine’s nyhetsbrev? Skriv till Asa [dot] Thormahlen [at] med [dot] lu [dot] se