Så kan du ge en gåva

Vill du vara en av dem som ger till medicinsk forskning och hjälper samhället för att människor, i Sverige och globalt, ska få ett bättre och friskare liv?
Det finns olika möjligheter att bidra!

Ge en gåva direkt till det forskningsområde du brinner för

Om du vill ge en gåva till ett område som du brinner för kan du sätta in pengar på universitetets bankgiro 830-6599. Ange ditt namn och kontaktuppgifter samt vilket forskningsområde du vill stödja. Vill du ha mer information eller behöver förslag på forskningsområde, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Angelägen forskning att stödja Forskning kring folksjukdomar som cancer, hjärnans sjukdomar, hjärt-kärlsjukdomar, psykisk ohälsa infektionssjukdomar, diabetes, lungsjukdomar, men även inom åldrande och hälsa.

Aktuell forskning vid Medicinska fakulteten Lunds universitets bredd och djup inom forskning är unik i norra Europa. Läs mer om forskning som pågår just nu vid Medicinska fakulteten som du kan välja att stödja.

Gratulera eller hedra med forskning

Du kan uppmärksamma en högtidsdag eller hedra en persons minne genom att stödja forskning. Jul-, present- och företagsgåvor är populära sätt att göra skillnad och bli delaktig i vårt gemensamma och viktiga arbete. Du kan då sätta in pengar på universitetets bankgiro 830-6599. Glöm inte att ange namn och kontaktuppgifter samt vad du vill stödja. Vill du att vi uppmärksammar anhöriga vid exempelvis en minnesgåva behöver vi även deras namn och postadress. Dessa uppgifter kan du lämna antingen på giroblanketten eller som meddelande i internetbanken.

Testamentera medel till medicinsk forskning

Genom att skriva in Medicinska fakulteten vid Lunds universitet i ditt testamente kan du stödja just den forskning du själv tycker är viktig. För mer information, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Skänk en skattebefriad aktieutdelning

Genom att skänka skattebefriad aktieutdelning ökar du värdet på din gåva. Du kan skänka utdelningen från börsnoterade företag eller som ägare i ett fåmansbolag.

Mer info om att skänka skattebefriad aktieutdelning på universitetets webbsidor för donationer

Skapa en stiftelse eller fond

Du kan placera medel i en stiftelse eller fond vilket är ett bra sätt att skapa långsiktig avkastning och garantera finansiering över tiden, till exempel genom att dela ut forskningsstöd, stipendier eller inrätta en professur.

Om du vill diskutera en gåva eller få mer information kring våra forskningsområden eller detaljer kring hur du kan bidra, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du i högerspalten.

Vi är en medicinsk fakultet som förbättrar världen – vi finns för människors liv och hälsa.

Var med och stöd oss i vårt arbete!

För mer information, eller för att diskutera en eventuell donation, kan du kontakta:

Emma Roybon
Ansvarig för fundraising vid Medicinska fakulteten
+46 46-222 72 18, emma [dot] roybon [at] med [dot] lu [dot] se

Ella Stensson
+46 46-222 30 18
Ella [dot] Stensson [at] med [dot] lu [dot] se

Illustration av träd med blad samt rötter.