Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kunskapskrogen

Samtalskvällar om medicinen och det mänskliga

Kommande evenemang: 

Upp och ner - Om att vara öppen med psykisk sjukdom

3 oktober 2023, på Grand Hotel i Lund.

Kunskapskrogen den 3 oktober kommer gästas av Henrik Wahlström, regissör, sociala medier-profil och ambassadör för organisationen Mind som jobbar med att främja psykiskt välbefinnande. 

Henrik kommer att föreläsa om hur vi kan minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa och bipolär sjukdom och vikten av att börja prata mer öppet om hur vi mår.

Moderator för evenemanget är Sofia B Liljedahl, Strategisk kommunikationsrådgivare.

Anmälan

Evenemanget är tyvärr fullbokat. Kontakta evenemang [at] med [dot] lu [dot] se (evenemang[at]med[dot]lu[dot]se) om du vill stå på reservlistan.

Om Kunskapskrogen

Medicinska fakulteten ska vara en plats där olika vetenskapliga perspektiv och människor förenas. Under de kommande åren kommer Medicinska fakulteten satsa på att utveckla en starkare plattform för medicinsk humaniora och lyfta dess betydelse för att både formulera hur hälso- och sjukvården kan förbättras och för att identifiera viktiga etiska ställningstagande.

Det finns kanske inget annat vetenskapligt område som ligger så nära människan som fakultetens. Medicin och vård måste därför alltid förenas med det mänskliga perspektivet. Mot denna bakgrund har Medicinska fakulteten startat en ny seminarieserie: ”Kunskapskrogen – samtalskvällar om medicinen och det mänskliga”. Seminarieserien är öppen för studenter, medarbetare och allmänheten.​​​​​​

Kunskapskrogen arrangeras av Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora

Få e-postutskick om KunskapskrogenKontakt

Ella Berg
Projektledare evenemang
E-post: ella [dot] berg [at] med [dot] lu [dot] se (ella[dot]berg[at]med[dot]lu[dot]se)
Telefon: +46 46 222 30 18

Julia Lundh Rafstedt
Kommunikatör
E-post: julia [dot] lundh_rafstedt [at] er [dot] lu [dot] se (julia.lundh_rafstedt@m)julia [dot] lundh_rafstedt [at] med [dot] lu [dot] se (ed.lu.se)
Telefon: +46 73 050 61 39