Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kunskapskrogen

Samtalskvällar om medicinen och det mänskliga.

Medicinska fakulteten ska vara en plats där olika vetenskapliga perspektiv och människor förenas. Under de kommande åren kommer Medicinska fakulteten satsa på att utveckla en starkare plattform för medicinsk humaniora och lyfta dess betydelse för att både formulera hur hälso- och sjukvården kan förbättras och för att identifiera viktiga etiska ställningstagande.

Det finns kanske inget annat vetenskapligt område som ligger så nära människan som fakultetens. Medicin och vård måste därför alltid förenas med det mänskliga perspektivet. Mot denna bakgrund har Medicinska fakulteten startat en ny seminarieserie: ”Kunskapskrogen – samtalskvällar om medicinen och det mänskliga”. Seminarieserien är öppen för studenter, medarbetare och allmänheten.

Program


Konst, kropp och motstånd - Stina Wollter
11 september kl. 19.00, Grand Hotel Lund


Föreläsning av Stina Wollter och efterföljande samtal med Per Johnsson, universitetslektor vid institutionen för psykologi. Samtalet modereras av Katarina Bernhardsson, litteraturvetare och lektor i medicinsk humaniora.

En föreläsning full av bilder, berättelser, sanning, smärta, skapande, konst, kroppstrix och dans. Stina Wollter beskriver de invasioner och den press som vi människor utsätts för och sin väg till- och strategier för - motstånd och överlevnad. Något som helt oväntat ledde till en hel folkrörelse, människor som dansade fram på sociala medier med en uttalad längtan och ett krav på fredade rum kring varje kropp. Stina Wollter är en konstnär, debuterande författare och Instagramprofilen som tar fajten för allas rätt att få vara sig själva och fylla sin plats på jorden.

Evenemanget inleds med mingel och lättare förtäring.


Anmälan


Obligatorisk föranmälan. Anmälan öppnar 23 augusti kl. 10:00 och stänger den 2 september. Begränsat antal platser, först till kvarn tillämpas. Anmälan sker via anmälningsformulär (länk till anmälningsformulär publiceras den 23 augusti).

FULLTECKNAT - Anmälan för studenter:
https://webforms.med.lu.se/student-stina-wollter/

FULLTECKNAT - Anmälan övriga:
https://webforms.med.lu.se/ovriga-stina-wollter/

Reservlista:
Det går bra att anmäla sig till reservlistan till ella [dot] stensson [at] med [dot] lu [dot] se (Ella Stensson.)

Sidansvarig:

Kontakt

Ella Stensson
Projektledare event
E-post: ella [dot] stensson [at] med [dot] lu [dot] se
Telefon: tel:+46 46-222 30 18

Anna Hellgren
Kommunikatör
E-post: anna [dot] hellgren [at] med [dot] lu [dot] se
Telefon: +46 46 222 0826

Program

11 september kl. 19, Grand Hotel Lund

Affisch kunskapskrogen