Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny koordinator för Lunds universitets cancercentrum

Foto av Sophia Zackrisson
Foto: André de Loisted

Professor Sophia Zackrisson har utsetts till ny koordinator för Lunds universitets cancercentrum (LUCC) och ersätter därmed Kristian Pietras med start 1 mars 2021.

Sophia Zackrisson är sedan tidigare medlem i LUCCs ledningsgrupp och ledare för ett av LUCCs tolv strategiska nätverk med inriktning på bildåtergivning, nuklearmedicin och radiologi. Zackrisson är även verksam som överläkare i radiologi vid Skånes universitetssjukhus i Malmö där hon är forskningsgruppsledare för Diagnostisk radiologi. Sophias huvudsakliga fokusområden inom forskning är bildåtergivning inom cancer och artificiell intelligens (AI). 2020 utsågs hon av Cancerfonden till årets cancerforskare.

Sophia Zackrissons profil i Lunds universitets forskningsportal

Forskargruppen Diagnostisk radiologi, Malmö i Lunds universitets forskningsportal

Årets cancerforskare 2020 på cancerfondens webbplats

Text & foto: Pia Berntsson och André de Loisted