Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sommarforskarskola 2019

Har du gjort sommarstipendieprojekt? Är du intresserad av att lära dig mer om forskning?

Forskarutbildningsnämnden utlyser härmed delfinansierade stipendium för sommarforskarskolan om 2 månader riktade till studenter inom Medicinska fakultetens utbildningar på grund- och avancerad nivå.

Stipendiet för 2 månader (med utbetalning i juni och juli) skall utnyttjas för forskningsarbete under 8 veckor under perioden juni tom augusti 2019. Detta finansieras 50% från fakulteten centralt och resterande 50% belastas handledaren och dennes forskargrupp. Kursen ger 18hp och innefattar även återkommande träffar under våren 2019.

Stipendier utdelas till studerande inom alla stadier av utbildningarna enl ovan. Studenten måste ha gått en sommarstipendiekurs tidigare för att kunna antas till sommarforskarskolan. Observera att studenter som är medborgare i ett land utanför EU/EES måste betala studieavgift.

Webbformulär för att ansöka om sommarstipendium vid Medicinska fakulteten (inloggning krävs)

Ansökan genererar en PDF-fil som ni sparar och mailar till sommarstipendier [at] med [dot] lu [dot] se senast 2018-12-07.

Vid ansökningstillfället behöver den sökande inte ha någon handledare och/eller projekt. De studenter som tilldelas stipendium är därefter själva aktiva i att kontakta forskargrupper/handledare vid fakulteten för att planera projekt. Information om forskargrupperna och deras forskning hittas bl a på fakultetens hemsida.

Projektbeskrivning och uppgifter om handledare inlämnas i april 2019 (exakt deadline meddelas senare) för bedömning och godkännande av planeringsgruppen för sommarstipendier. Projektet får gärna vara långsiktigt men bör vara utformat så att den studerande uppnår något eller några resultat inom 2-månadersperioden. Arbetet som genomförs kan redovisas som del av ett frivilligt fördjupningsarbete men får inte användas som en obligatorisk del av grundutbildningen.

I början av hösten redovisas projektet med posterpresentation för övriga kursdeltagare och ledningsgruppen.

Sidansvarig:

Planeringsgruppen

Ann Ivarsson, kurskoordinator
Medicinska fakulteten
Ann [dot] Ivarsson [at] med [dot] lu [dot] se

Thomas Hellmark, docent, kursansvarig
Inst. för kliniska vetenskaper, Lund
Thomas [dot] Hellmark [at] med [dot] lu [dot] se

Eva Ageberg, docent, ansvarig för stipendiering för utbildningar inom rehabilitering, omvårdnad samt folkhälsovetenskap
Inst. för hälsovetenskaper
Eva [dot] Ageberg [at] med [dot] lu [dot] se

Robin Kahn, spec läkare, samt forskare
Inst. för kliniska vetenskaper, Lund
Robin [dot] Kahn [at] med [dot] lu [dot] se

Karin Stenkula, ansvarig för stipendiering för utbildningar inom biomedicin
Inst. för experimentell medicinsk vetenskap
Karin [dot] Stenkula [at] med [dot] lu [dot] se


Kursplan - förberedande forskarskola, (Preparatory Research School), VMFX75 (pdf 268 kB nytt fönster)