Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Strokeveckan 2021

26-29 oktober

I samband med den internationella strokedagen den 29 oktober arrangerar Medicinska fakulteten Strokeveckan 2021, den 26-29 oktober. 

Varje år får cirka 26 000 personer i Sverige stroke. Stroke kommer plötsligt och ofta vänds livet upp och ner för både drabbade och anhöriga. Tack vare forskningen lever idag många som annars skulle dött i stroke. De som överlever kan nu få högre livskvalitet eftersom forskning har gett oss viktiga kunskaper om behovet av eftervård med god omvårdnad och nödvändig och adekvat rehabilitering. Men vi vill inte bara kunna hjälpa de som fått stroke. Vi vill se till att det är färre som från början drabbas av stroke. 

I syfte att uppmärksamma fakultetens arbete med strokeforskning, arrangerar Medicinska fakulteten Strokeveckan 2021 i i samarbete med Region Skåne och Sparbanken Skåne. Under vecka 43 kommer vi lyfta strokeforskningen på vår webbsida och i sociala medier.

Följ Medicinska fakulteten på Facebook.

Denna sida kommer även att uppdateras löpande.


Vägen tillbaka efter stroke

Under sommaren 2020 drabbades programledaren Inger Ljung Olsson av en stroke. Den 28 oktober gäster hon Medicinska fakultetens evenemang under Strokeveckan, för att berätta om sin väg tillbaka efter stroke.

Medverkar gör även Arne Lindgren, överläkare och professor i neurologi. Moderator för evenemanget är Lars Mogensen.

Datum & tid: 28 oktober, kl. 19.00-20.00

Evenemanget sker digitalt med livesändning. Föranmälan krävs. 

Anmäl dig till evenemanget här. 

Om Strokedagen

Strokedagen i Lund arrangeras av Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och Region Skåne med stöd från Sparbanken Skåne.

Läs mer om arrangörerna nedan:

Kontakt

Ella Berg, projektledare evenemang
Tel: +46 46-222 30 18
E-post: ella [dot] berg [at] med [dot] lu [dot] se

Julia Lundh Rafstedt, kommunikatör

Tel: +46 73 050 61 39

E-post: Julia [dot] lundh_rafstedt [at] med [dot] lu [dot] se