Minska dödligheten i sepsis - tillsammans når vi längre

För att lösa sepsisgåtan angriper vi problemet genom tvärvetenskapliga samarbeten och på flera olika plan. ”Sepsis and Bacterial Resistance Alliance” (SEBRA) är ett tvärvetenskapligt koncept som bygger på en konstellation av forskare och kliniker som tillsammans vill förbättra förutsättningarna för sepsisvård och sepsisforskning

Patients hand liggande på sjukhussäng.

Vi arbetar för att uppnå våra mål genom aktiviteter som inkluderar klinisk och experimentell forskning, lokala, nationella och internationella samarbeten med bl.a. näringsliv, medier, institutioner, nätverk och folkvalda.

Implementering av de forskningsresultat som uppkommer i SEBRAs forskningsprojekt kan kräva djärva steg i nya riktningar, t. ex. kliniska prövningar, bioelektronik, app-utveckling, kompetensutveckling, ny informationshantering och liknande.

Mål

• Förbättra den grundläggande förståelsen för de molekylära processer som förknippas med sepsis och sepsisassocierade sjukdomsalstrande organismer.

• Att identifiera molekylära förlopp som bidrar till att förbättra sepsisdiagnostik och behandling

• Att synliggöra sepsis som medicinskt problem i vår tid

• Verka för förbättrad koordinering av sepsisforskningen på regional, nationell och internationell nivå

Var med och bidra

Bild på jordklotet tagen från rymden.

Kontakta Emma Roybon
Emma [dot] Roybon [at] med [dot] lu [dot] se eller ring +46 46- 222 72 18