Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Crafoords vetenskapsluncher

Crafoords vetenskapsluncher är en serie föreläsningar om spännande forskning som fått forskningsanslag från Crafoordska stiftelsen. Vetenskapsluncherna  är ett samarbete mellan Lunds universitet, Crafoordska stiftelsen och Lunds stadsbibliotek. Platsen för föreläsningarna är från och med 2018 i atriumgården på Lunds stadsbibliotek.

Programmet för Crafoords vetenskapsluncher (länk till Lunds universitets webbplats)

Inspelade föreläsningar 2021

Sepsis och COVID-19: livshotande tillstånd som kräver ”individualiserad medicinsk behandling”

Adam Linder, forskare vid Infektionsmedicin, Medicinska fakulteten, Lunds universitet.


Förbättra återhämtningen efter stroke med nanoteknologi

Saema Ansar, forskare vid Neurokirurgi, Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Stroke uppkommer på grund av försämrat blodflöde till en del av hjärnan som snabbt leder till hjärnskada och funktionsnedsättningar för den drabbade. Idag är behandlingsmöjligheterna efter insjuknande i ischemisk stroke få. Nya metoder kan förhindra utbredningen av skadan samt stimulera återkomsten av hjärnfunktion.


Botad från barncancer – mål och mening med studier av sena komplikationer

Helena Linge, cancerforskare vid Lunds universitets cancercentrum, Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Crafoords vetenskapsluncher är en serie föreläsningar som lyfter fram forskning som har fått anslag från Crafoordska stiftelsen och är ett samarbete mellan Lunds universitet, Crafoordska stiftelsen och Lunds stadsbibliotek.


Scen med föreläsare, Isabel Drake, och publik i förgrunden.
Vetenskapslunch 29 mars 2017 med Isabel Drake, forskare i epidemiologi.

Kontakt

Noomi Egan, kommunikatör
noomi [dot] egan [at] fsi [dot] lu [dot] se
+46 46 222 68 17