Avdelningen för forsknings- och ledningsstöd

Avdelningen för forsknings- och ledningsstöd ska ge fakultetsledningen ett allmänt kvalificerat administrativt stöd i lednings-, berednings- och beslutsprocesser.

Avdelningen har ett övergripande ansvar för att vägleda uppgifter och frågeställningar från fakultetsledning, prefekter, universitetsledning m.fl. till rätt funktion vid kansliet.

Forskarutbildningen och dess kansli är placerat inom avdelningen samt fakultetens karriärcentrum med stöd för yngre forskare vad gäller karriärvägar. Dessutom hanteras docenturärenden inom avdelningen. Avdelningen ansvarar även för donationer och satsningar på fundraising.

Länkar som leder till andra webbsidor:

Kansli M
Hämtställe 66
BMC F13

BMC, Sölvegatan 19, Lund

Emma Roybon. Foto.Emma Roybon

Forskningsadministrativ chef

emma [dot] roybon [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 72 18

Avdelningschef samt övergripande administrativt ansvar för fakultetens forskarutbildning. Arbete med donationer och fundraising samt utredningsarbete och stöd åt fakultetsledningen.

Porträtt Lennart AngereLennart Angere

Bitr kanslichef

Lennart [dot] Angere [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 98 92

Ställföreträdande kanslichef. Leder och ansvarar tillsammans med kanslichefen för verksamheten på fakultetskansliet. Deltar i arbetsgrupper vid fakulteten och universitetet. Hanterar remisser, bisysslor och överenskommelser med extern part rörande professorsbefattningar. Övergripande ansvarig för stipendier (handläggningen sker vid personalavdelningen).

Porträtt Mattias BrattströmMattias Brattström

Kanslichef

Mattias [dot] Brattstrom [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 72 15

Leder och ansvarar för verksamheten på fakultetskansliet. Deltar i fakultetsledningens arbete. Deltar kontinuerligt i arbetsgrupper vid fakulteten och universitetet. Bereder övergripande ärenden för beslut av dekanus eller fakultetsstyrelsen. Kontaktperson för fakulteten gentemot den universitetsgemensamma administrationen och förvaltningschefen.

Porträtt Pernilla CarlssonPernilla Carlsson

Karriärcoach (tjänstledig)

pernilla [dot] carlsson [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 08 28

Karriärcoach för yngre forskare på Karriärcentrum: www.med.lu.se/careerscentre

Porträtt Ingrid DahlbergIngrid Dahlberg

Fakultetssekreterare

Ingrid [dot] Dahlberg [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 72 14

Kanslichefens sekreterare, sekreterare för Medicinska fakultetens styrelse samt registrator.

Porträttfoto av Ann IvarssonAnn Ivarsson

Administrativ samordnare

ann [dot] ivarsson [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 80 71

Dekanus sekreterare och sekreterare för Medicinska fakultetens styrelse samt fakultetsledningens möten.

Ingen bildBirgitta Larsson

Utredare

birgitta [dot] larsson [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 08 31

Stöd till fakultetsledningen. Kvalificerat handläggningsarbete som inkluderar bl.a. utredningar, rapporter, remissärenden samt planering och genomförande av projekt inom fundraising.

Porträtt Christina ParknäsChristina Parknäs

Fakultetssekreterare

Christina [dot] Parknas [at] med [dot] lu [dot] se
+46 70-992 71 60

Porträtt Anette SaltinAnette Saltin

Forskarutbildningskoordinator

Anette [dot] saltin [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 49 26

Antagning till forskarutbildning, resebidrag för forskarstuderande, studiefinansiering, disputationer. Sekreterare i forskarutbildningsnämnden och docenturnämnden.

Porträtt Ella StenssonElla Stensson

Projektledare för evenemang

ella [dot] stensson [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 30 18

Projektledare för fakultetens evenemang för externa målgrupper. Arbete med fundraising samt handläggning av nomineringsprocesser för priser och anslag.

Porträtt Susanne SundellSusanne Sundell

Koordinator för karriärcentrum

Susanne [dot] Sundell [at] med [dot] lu [dot] se
+46 46-222 06 57

Koordinerar seminarieverksamheten på Karriärcentrum för doktorander och juniora forskare. Planerar och genomför enkätundersökningar för underlag till uppföljning och utveckling av forskarutbildningen vid medicinska fakulteten.

Porträtt Anette ÅkerbergAnette Åkerberg

Forskarutbildningskoordinator