Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Till studenter och medarbetare: För uppdaterad information om coronaviruset, se www.lu.se - Klicka här för att dölja meddelandetTillstudenterochmedarbetare:Föruppdateradinformationomcoronaviruset,sewww.lu.se
Du är här

Samlingar och söktjänster

Medicinska fakultetens bibliotek
Välkommen att botanisera bland våra tryckta samlingar på Medicinska fakultetens 3 bibliotek! Du kan även hitta böcker, avhandlingar och tidskrifter inom medicin och hälsa i bibliotekskatalogen LUBcat.

Biblioteken vid Lunds universitet har ett stort utbud av verktyg för att söka information. Förutom bibliotekskatalogen LUBcat finns olika söktjänster som är till hjälp när du söker information om medicin och hälsa. Externa besökare har tillgång till databaser och e-tidskrifter på plats i biblioteken.


Böcker och e-böcker

I bibliotekskatalogen LUBcat ser du om boken du söker finns för utlån, är en kursbok eller en referensbok att läsa på plats i biblioteket, samt på vilket bibliotek den finns. Du kan välja valfritt bibliotek som hämtställe när du reserverar eller ställer dig på kö för en bok, med undantag för tillgängliga kursböcker.

De e-böcker som biblioteket köper in hittar du i portalen LUBsearch. De kan läsas på plats i biblioteket för dig som är extern besökare eller via inloggning för dig som är anställd eller student.


Vetenskapliga tidskrifter och databaser

På plats i biblioteken har du tillgång till våra digitala samlingar som databaser och e-tidskrifter. Databaser, e-böcker och tidskrifter hittar du i LUBsearch. LUBsearch är en gemensam ingång till bibliotekens e-tidskrifter, avhandlingar, de viktigaste medicinska databaserna samt uppslagsverk, medicinska ordböcker och e-böcker. I LUBsearch finns en lista över de vanligaste medicinska databaserna.

Du som extern besökare kan få hjälp med att söka vetenskapligt material i våra informationsdiskar. Våra e-böcker och e-tidskrifter kan du läsa vid våra öppna sökdatorer. Du behöver vara student eller medarbetare vid Lunds universitet för att få tillgång till databasernas innehåll och ladda ner fulltexter utanför universitet.

Sidansvarig: