Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Till studenter och medarbetare: För uppdaterad information om coronaviruset, se www.lu.se - Klicka här för att dölja meddelandetTillstudenterochmedarbetare:Föruppdateradinformationomcoronaviruset,sewww.lu.se
Du är här

Låna och reservera

Medicinska fakultetens bibliotek
Medicinska fakultetens bibliotek ger låneservice både till externa besökare och till fakultetens studenter och medarbetare. Du som är extern besökare är välkommen till något av våra bibliotek i Lund eller Malmö för att få ett lånekort!

Vi erbjuder också fjärrlåneservice: Medarbetare och studerande vid Medicinska fakulteten kan beställa artikelkopior eller böcker som inte finns hos oss eller på något annat bibliotek vid Lunds universitet.

Vill du låna böcker hos oss?

Besök våra bibliotek i Lund eller Malmö. I våra informationsdiskar kan du får hjälp med lånekort och att få en PIN-kod för lånemaskinen, så att du kan låna själv när inte informationsdisken är bemannad.

I bibliotekskatalogen LUBcat kan du se vilka böcker vi har i våra samlingar och på vilket av våra bibliotek de finns. Du kan också önska att hämta upp en bok på valfritt bibliotek, det gäller inte tillgängliga kursböcker.

LU-kortet som lånekort för studenter och anställda

Studenter och anställda vid Lunds universitet använder LU-kortet för att låna, reservera och beställa fjärrlån. I våra informationsdiskar kan du även låna med legitimation eller RSID-kort.

Använd PIN-koden för ditt LU-kort för utlåningsautomaten. Glömt din PIN-kod till LU-kortet?  Gå till LU-kortportalen och logga in med studentkonto eller Lucat.

Lånetider

Lånetiden för kurslitteratur är 14 dagar, med automatiskt omlån upp till fem gånger om boken inte reserverats av annan låntagare.
För övrig litteratur är lånetiden 28 dagar.

Referenslitteratur får lånas, men måste återlämnas samma dag. Du kan inte låna referenslitteratur i våra lånemaskiner – kontakta informationsdisken!

Läs mer om lån och lånevillkor på Lunds universitets bibliotek webbplats


Förnya lån och reservera böcker

I bibliotekskatalogen LUBcat kan du förnya dina lån och reservera böcker, om boken inte är reserverad av annan låntagare. Omlån kan även göras i våra informationsdiskar. Lånetiden kan förnyas även om boken är försenad om ingen står i kö.

Du kan reservera både utlånade och tillgängliga böcker, men inte tillgängliga kursböcker. Du kan hämta och lämna böcker på valfritt bibliotek, välj avhämtningsställe när du ställer dig i kö på utlånad bok eller när du beställer en tillgänglig bok. Boktransporterna tar cirka 1-3 dagar. När din bok finns inne för avhämtning får du automatiskt ett meddelande via e-post. Boken står kvar för avhämtning i 7 dagar.

Återlämna böcker

På Medicinska fakultetens tre bibliotek har vi låneautomater där du själv kan låna och lämna. Återlämningslådor står utanför biblioteken inne i byggnaderna på BMC, CRC samt HSC. I lådorna kan du lämna böcker när vi har stängt.

Förseningsavgifter för kursböcker

Förseningsavgift på 10 kr per bok och dag. Det genereras inga förseningsavgifter på dagar då biblioteket har stängt eller på helger. Förseningsavgifter betalas i informationsdisken på något av våra bibliotek vid BMC, CRC eller HSC. Betalning sker med kort: Visa, MasterCard eller Maestro.
Om du är skyldig 100 kr eller mer i obetalda avgifter är du automatiskt avstängd från nya lån och omlån vid samtliga bibliotek inom LU.

Bok som inte återlämnas / Förlorad bok

Om lån inte återlämnas trots två påminnelser skickar biblioteket en faktura och du som lånat blir skyldig att betala ersättningsexemplar samt bibliotekets hanteringskostnader (300 kr). Återlämnas boken efter att räkning skickats ut behöver räkningen inte betalas, däremot förseningsavgiften på boken. Du är ersättningsskyldig om en bok du lånat blivit så förstörd att den måste kasseras.


Beställa artiklar och fjärrlån

Medarbetare och studerande vid Medicinska fakulteten kan beställa artikelkopior eller fjärrlån av material som inte finns hos oss eller på något annat bibliotek vid Lunds universitet.

Beställa artiklar och fjärrlån för medarbetare

Beställa artiklar och fjärrlån för studenter

Sidansvarig: