Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samlingar och söktjänster

Medicinska fakultetens bibliotek

Välkommen att botanisera bland våra tryckta samlingar på Medicinska fakultetens 3 bibliotek! Du kan även hitta böcker, avhandlingar och tidskrifter inom medicin och hälsa i bibliotekskatalogen LUBcat.

Biblioteken vid Lunds universitet har ett stort utbud av verktyg för att söka information. Förutom bibliotekskatalogen LUBcat finns olika söktjänster som är till hjälp när du söker information om medicin och hälsa. Externa besökare har tillgång till databaser och e-tidskrifter på plats i biblioteken.


Böcker och e-böcker

I bibliotekskatalogen LUBcat ser du om boken du söker finns för utlån eller en referensbok att läsa på plats i biblioteket. De e-böcker som biblioteket köper in hittar du i portalen LUBsearch. De kan läsas på plats i biblioteket för dig som är extern besökare eller via inloggning för dig som är anställd eller student.


Vetenskapliga tidskrifter och databaser

Externa besökare

Du som är extern besökare kan få hjälp med att söka vetenskapligt material i våra informationsdiskar. På plats i biblioteken har du tillgång till våra digitala samlingar som databaser och e-tidskrifter. Våra e-böcker och e-tidskrifter kan du läsa vid våra öppna sökdatorer.

Student och medarbetare

Du som är student eller medarbetare vid Lunds universitet har tillgång till databasernas innehåll och ladda ner fulltexter även utanför universitets nätverk. Logga in med ditt student-id eller Lucat. Databaser, e-böcker och tidskrifter hittar du i LUBsearch, en gemensam ingång till bibliotekens e-tidskrifter, databaser samt uppslagsverk, medicinska ordböcker och e-böcker. I LUBsearch finns en lista över de vanligaste medicinska databaserna.