Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Låna och reservera

Medicinska fakultetens bibliotek

Medicinska fakultetens bibliotek ger låneservice både till externa besökare och till fakultetens studenter och medarbetare. Du som är extern besökare är välkommen till något av våra bibliotek i Lund eller Malmö för att få ett lånekort!

Medarbetare och studerande vid Medicinska fakulteten kan också beställa artikelkopior eller böcker som inte finns hos oss eller på något annat bibliotek vid Lunds universitet.


Vill du låna böcker hos oss?

Lånekort

I våra informationsdiskar kan du får hjälp med lånekort och PIN-kod för lånemaskinen, så att du kan låna själv när inte informationsdisken är bemannad.

Studenter och anställda vid Lunds universitet använder LU-kortet för att låna, reservera och beställa fjärrlån. Använd PIN-koden för ditt LU-kort för utlåningsautomaten. I våra informationsdiskar kan du även låna med legitimation eller RSID-kort.

Förnya lån och reservera böcker

I bibliotekskatalogen LUBcat kan du förnya dina lån och reservera böcker, om boken inte är reserverad av annan låntagare. Omlån kan även göras i våra informationsdiskar. Lånetiden kan förnyas även om boken är försenad om ingen står i kö.

Du kan reservera både utlånade och tillgängliga böcker, men inte tillgängliga kursböcker. Du kan hämta och lämna böcker på valfritt bibliotek, välj avhämtningsställe när du ställer dig i kö på utlånad bok eller när du beställer en tillgänglig bok. Boktransporterna tar cirka 1-3 dagar. När din bok finns inne för avhämtning får du automatiskt ett meddelande via e-post. Boken står kvar för avhämtning i 7 dagar.

Hur länge kan jag låna boken?

Lånetiden för kurslitteratur är 14 dagar, med automatiskt omlån upp till fem gånger om boken inte reserverats av annan låntagare.
För övrig litteratur är lånetiden 28 dagar. Återlämna böcker i våra låneautomater eller i återlämningslådor utanför biblioteken.

 Vad händer om jag inte återlämnar boken i tid?

  • Förseningsavgift på 10 kr per bok och dag (ej helger eller dagar biblioteket är stängt)
  • Om du är skyldig 100 kr eller mer i obetalda avgifter blir du automatiskt avstängd från lån och omlån.

Förseningsavgifter betalar du med kort i informationsdisken på något av våra bibliotek vid BMC, CRC eller HSC. Du kan betala med Visa, MasterCard eller Maestro. Efter två påminnelser skickar biblioteket en faktura och du blir skyldig att betala ersättningsexemplar samt bibliotekets hanteringskostnader på 300 kronor. Om du återlämnar boken efter att vi skickat en räkning behöver du inte betala räkningen, men däremot förseningsavgiften på boken. Du är ersättningsskyldig om en bok du lånat blivit så förstörd att den måste kasseras.


Beställa artiklar och fjärrlån

Medarbetare och studerande vid Medicinska fakulteten kan beställa artikelkopior eller fjärrlån av material som inte finns hos oss eller på något annat bibliotek vid Lunds universitet.

Beställa artiklar och fjärrlån för medarbetare

Beställa artiklar och fjärrlån för studenter