Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Health Sciences Centre

Välkommen till HSC i Lund

Verksamheterna vid HSC har flyttat till Medicinska fakultetens lokaler på Sölvegatan i Lund (Forum Medicum).

Använd kontaktuppgifterna på sidan för Biomedicinskt centrum (BMC):

Kontaktuppgifter BMC

 

Sommarvy framför entrén Health Sciences Centre. Foto.

HSC - Health Sciences Centre hör till Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och är en kunskapsintensiv och aktiv miljö när det gäller utbildning och forskning.

HSC har en stimulerande utbildningsmiljö med metodrum, träningslägenhet, anatomirum och rörelselaboratorium. Här utbildas arbetsterapeuter, sjukgymnaster, sjuksköterskor, barnmorskor, röntgensjuksköterskor samt olika specialist- och masterutbildningar. HSC ligger inte långt från Universitetssjukhuset eller Biomedicinskt centrum i Lund.

Med-service

Den 1 januari, 2021 gick Medicinska fakultetens tre serviceorganisationer (HSC, CRC och BMC) ihop till en enhet som heter Med-service. Enheten ansvarar för drift och skötsel av gemensamma resurser och funktioner.

 

Medarbetare på HSC

Länkarna nedan går till Medicinska fakultetens interna webbplats.

Lokaler, möten och service