Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ansökan

Ansökningstid

Någon särskild ansökningstid för sökande som ansöker om antagning till forskarutbildning vid Medicinska fakulteten i Lund finns inte. Utannonsering av heltidsplatser inom forskarutbildningen sker löpande under året.

Ansökans innehåll

Den som ansöker om antagning till utannonserad forskarutbildningsplats (heltids- eller deltidsplats) följer de instruktioner som anges i ledigkungörelsen.

Den som sedan erbjuds sökt heltidsplats samt den som ansöker om antagning till plats som inte utannonserats (endast deltidsplatser) ska ansökan innehålla:

Ansökan om antagning, blankett finns på länken till höger, sökandes CV och vidimerat examensbevis samt handledarens motivering till urval av sökande. Deltidsdoktorander ska även bifoga intyg från verksamhetschefen som intygar att tid för att bedriva forskarutbildning inom utsatt utbildningstid kommer att erbjudas doktoranden.

Samtliga handlingar skickas till biträdande prefekt för FU för yttrande gällande behörighet, bitr prefekt skickar sedan ansökan vidare till forskarutbildningsnämndens kansli. Forskarutbildningsnämnden fattar formellt beslut om antagning och därefter registreras doktoranden. LADOK-utdrag skickas till doktoranden, handledaren och institutionsadministratören för FU.

En doktorand kan antas till utbildning på forskarnivå i avsikt att avlägga en licentiatexamen. Forskarutbildningsnämnden tillämpar dock denna form av antagning restriktivt.

Vid antagning till licentiatexamen skall den forskarstuderande med nedanstående blankett försäkra att man är medveten om antagningsformen:

Licentiatexamen - försäkran vid antagning/Licentiate - agreementform (pdf 105,8 kB nytt fönster)

 

Sidansvarig: