Friska barn och ungdomar sökes till kontrollgrupp

Just nu genomför vi en studie om hjärntrötthet efter behandling för barncancer. Vi söker därför efter barn och ungdomar i åldrarna 8-18 år och deras föräldrar som kan ingå i vår kontrollgrupp. Som kontroll måste man vara frisk från neurologiska sjukdomar och får inte ha någon förvärvad hjärnskada eller ha behandlats med cytostatika (cellgifter).

Det är en enkätstudie och innebär att man kommer till Barnsjukhuset i Lund och svarar på tre formulär med frågor. Tillsammans med information om studien tar det ca 20 minuter. Även barn med läs- och skrivsvårigheter är välkomna att delta och har då möjlighet att få frågorna upplästa. Som tack för att ni är med och bidrar till forskningen får de barn/ungdomar och föräldrar som deltar biocheckar.

För mer information om studien kan du kontakta Elin Irestorm, neuropsykolog och doktorand, e-post: elin [dot] irestorm [at] med [dot] lu [dot] se

Logotyp Lunds universitet

Logotyp Region Skåne