Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Populärvetenskap och teman

Sommarklädd kvinna cyklar iväg längs trädallé. Foto.

Vetenskap & hälsa

Vetenskap & hälsa är en webbplats som på ett enkelt, informativt och sakligt sätt vill informera om forskning inom medicin, hälso- och vårdvetenskap i Skåne.

Vetenskap & hälsa är ett samarbete mellan Medicinska fakulteten vid Lunds universitet, Malmö universitet och sjukvårdsförvaltningarna inom Region Skåne. 

Vetenskap & hälsas webbplats

Artrosportalen

Artrosportalen är ett initiativ av forskare vid Lunds universitet för att sprida korrekt och uppdaterad information om sjukdomen artros. På webbplatsen kan du också läsa mer om behandlingar samt de senaste forskningsrönen.

Artrosportalen.se

Diabetesportalen

Diabetesportalen har fokus på en av våra största folksjukdomar. På webbplatsen finns samlad information och kunskap om diabetes samt möjlighet att följa forskningsnyheter både från Lunds universitet och andra lärosäten. Webbplatsen drivs av Lunds universitets diabetescentrum (LUDC).

Diabetesportalen.se

Mission is Possible

Mission is Possible är Lunds universitets initiativ för att berätta om hur våra strategiska forskningsområden skapar nytta för samhället. Här finns nyheter och reportage kring aktuell forskning inom medicin och andra ämnen.

Mission is Possible (Lunds universitets centrala webbplats)

Populärvetenskapliga teman

Vad vet du om blodsjukdomar och hur ser utvecklingen ut inom cancer? Under 2020 publicerade Medicinska fakulteten två populärvetenskapliga teman i samband med Världscancerdagen och Internationella blodbigivardagen.

14 juni 2020 - Blodgivardagen

4 februari 2020 - Världscancerdagen

Blodgivare som assisteras av sköterska.
Vårt blod kan skapa problem när allt inte fungerar som det ska. Tack vare forskning kan det också bidra till att vi kan förklara och behandla olika sjukdomar. Foto: Åsa Hansdotter

Forskningens dag och evenemang för allmänheten

Medicinska fakulteten bjuder varje år in till populärvetenskapliga evenemang där vi bland annat presenterar aktuell forskning. Mer information finns under "Samverkan" i menyn.

Evenemang för allmänheten vid Medicinska fakulteten