Kunskapskrogen med Stina Wollter

Foto av Stina Wollter
Konst, kropp och motstånd.
I höst är det premiär för Medicinska fakultetens nya evenemang ”Kunskapskrogen – samtalskvällar om medicinen och det mänskliga”. Först ut är Stina Wollter som kommer att hålla en föreläsning om "de invasioner och den press som människan utsätts för och sin väg till - och strategier för - motstånd och överlevnad.

Konst, kropp och motstånd - Stina Wollter
11 september kl. 19.00, Grand Hotel Lund - FULLTECKNAT

Uppdatering 26 augusti:

Kunskapskrogen den 11 september med Stina Wollter är nu fulltecknat. Intresset för evenemanget har varit stort och biljetterna tog slut inom loppet av några minuter efter det att anmälan öppnades. Även reservlistan är nu full och vi har inte möjlighet att ta emot fler anmälningar.

För att bemöta det stora intresset har evenemanget flyttats till en större lokal på Grand Hotel vilket innebär att de första 80 personerna som nu står på reservlistan kommer att erbjudas plats. De reserver som fått plats kommer att kontaktas via e-post.

Evenemanget har utannonserats i Lunds universitets kalendarium, Medicinska fakultetens nyhetsbrev och i sociala medier för att informera allmänhet såväl som anställda och studenter vid Lunds universitet om evenemanget.

Om evenemanget:

Föreläsning av Stina Wollter och efterföljande samtal med Per Johnsson, universitetslektor vid institutionen för psykologi. Samtalet modereras av Katarina Bernhardsson, litteraturvetare och lektor i medicinsk humaniora.

En föreläsning full av bilder, berättelser, sanning, smärta, skapande, konst, kroppstrix och dans. Stina Wollter beskriver de invasioner och den press som vi människor utsätts för och sin väg till- och strategier för - motstånd och överlevnad. Något som helt oväntat ledde till en hel folkrörelse, människor som dansade fram på sociala medier med en uttalad längtan och ett krav på fredade rum kring varje kropp. Stina Wollter är en konstnär, debuterande författare och Instagramprofilen som tar fajten för allas rätt att få vara sig själva och fylla sin plats på jorden.

Evenemanget inleds med mingel och lättare förtäring.

Anmälan & information

Föranmälan. Anmälan är stängd.

Anmälan för studenter - FULLTECKNAT

Anmälan övriga - FULLTECKNAT

Reservlista - FULLTECKNAT

Mer information: https://www.medicin.lu.se/samverkan/evenemang-allmanheten/kunskapskrogen