Kunskapskrogen: Frigörelsens fysiologi – om mode och dess inverkan på kroppen från 1920-talet och framåt

Föreläsning
Kunskapskrogen, Medicinska fakultetens samtalsserie om medicinen och det mänskliga, gästas av modehistorikern Emma Severinsson.

Foto: Ingemar Hultquist

Emma Severinsson, modehistoriker föreläser om mode och dess inverkan på kroppen från 1920-talet och framåt. I föredraget diskuteras den kommersialisering av skönhetskulturen som sker under 1900-talets början som sedan påverkar formerande av de ideal som präglar århundradet. Skönhetskulturens tvingande ideal diskuteras och senare tidens motstånd mot dem lyfts fram. Efterföljande samtal med Håkan Arheden, professor vid Klinisk fysiologi. Samtalet modereras av Katarina Bernhardsson, litteraturvetare och lektor i medicinsk humaniora.

Evenemanget inleds med mingel och lättare förtäring.

Mer information om Kunskapskrogen hittar du här.

Fritt inträde, obligatorisk föranmälan.

Anmälan öppnar 12 februari klockan 12.

Tid:
2020-09-10 19:00