”Death Literacy” och coronakris - MultiHelix Think Tank den 28 maj

Seminarium
Inbjudan till ett rundabordsmöte för planering av en MultiHelix Think Tank den 28 maj kl 13-16 - troligen virtuell mötesform. Detta rundabordsmöte syftar till att ta fram de viktigaste frågeställningarna att diskutera , samt att välja ut de bästa presentatörerna, på temat ”Death Literacy” i en kommande Think Tank; Varför gömmer vi undan åldrande, sjukdom och död?

Om MultiHelix

MultiHelix (www.multihelix.se) är en innovations- och idéplatform som förenar många områden inom preklinisk och klinisk forskning, hälsovetenskap och näringslivet. Ett av huvudsyften med MultiHelix är att tillhandahålla ett mötesforum som gör det möjligt att tänka utanför boxen. För att dra nytta av denna inspirationskälla och chansen för att nätverka blev Medicinska fakulteten en medlem av MuliHelix i 2020. Kontakt på Medicinska fakulteten är Heiko [dot] Herwald [at] med [dot] lu [dot] se

Välkommen att medverka i ett rundabordsmöte för att ta fram de viktigaste frågeställningarna att diskutera och att välja ut de bästa presentatörerna på temat ”Death Literacy” i en kommande Think Tank. Varför gömmer vi undan åldrande, sjukdom och död? På så sätt förlorar vi ju kunskap om vad döden verkligen innebär, hur döendet ter sig och hur vi kan stödja varann under det förloppet. När antalet äldre blir fler betyder det att behovet av death literacy och palliativ vård ökar. Vi har inte system på plats för att ta hand om inflödet av patienter som behöver palliativ vård. Detta samtidigt som vi saknar den kunskap som en gång fanns i samhället om hur man hanterar livets slutskede. Området behöver utvecklas, och vårdens personal behöver få mer utbildning. Ett ämne som alltid är mycket aktuellt men under coronakrisen fått oss alla att behöva fundera mer över existentiella frågeställningar. I korthet - gör inget du inte skulle vilja att alla andra gjorde.

Vill du vara med och bidra till planeringen är du välkommen att kontakta Ursula Hultkvist Bengtsson på ursula [at] multihelix [dot] se (). Jag behöver din intresseanmälan senast den 25 maj. Vi har ett begränsat antal platser för att främja en bra dialog och sätter samman gruppen med tanke på att främja olikheter i professionell bakgrund.

Mötet genomförs den 28 maj kl 13-16. Mötesform meddelas till de som anmält sig. Lokal är bokad på LUX men kan också omvandlas till ett zoom-möte beroende på coronaläget.

Tid:
2020-05-28 13:00 till 16:00