Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Prins Daniels anslag för lovande yngre forskare till Karin Tran-Lundmark

karin tran-lundmark med prischeck tillsammans med prins daniel. foto.
Karin Tran-Lundmark, årets mottagare av Prins Daniels anslag för lovande yngre forskare 2023, flankerad av Kristina Sparreljung, generalsekreterare Hjärt-Lungfonden och Prins Daniel. Foto: Pierre Ekman.

Grattis till Karin Tran-Lundmark som tilldelas Prins Daniels anslag för yngre lovande forskare 2023 på sex miljoner kronor för sin forskning om Pulmonell hypertension (PH). Det är en obotlig hjärt-lungsjukdom med ett förhöjt blodtryck i lungans blodkärl som på sikt skadar hjärtat.

- Jag ser i mitt kliniska arbete med barn hur mycket lidande pulmonell hypertension orsakar. Vägen till ett nytt läkemedel måste få ta sin tid, men vi hoppas att våra studier även ska kunna leda till förbättrad diagnostik och effektivare användning av idag tillgänglig behandling, säger Karin Tran-Lundmark, barnkardiolog och docent vid Lunds universitet, årets mottagare av Prins Daniels anslag för yngre lovande forskare av Hjärt-Lungfonden.

Läs mer i pressmeddelande från Hjärt-Lungfonden