Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Möt veckans Wallenbergforskare: Niklas Mattsson-Carlgren

Niklas Mattsson-Carlgren – The Search for underlying causes of Alzheimer's disease

Niklas Mattsson-Carlgren undersöker vilka händelser i hjärnan som orsakar Alzheimers sjukdom. “Jag motiveras av möjligheten att mitt arbete kan göra skillnad för patienter med Alzheimers sjukdom.”

Niklas Mattsson-Carlgren är en av forskarna på Wallenberg centrum för molekylär medicinsk forskning vid Lunds universitet (WCMM LU). Under hösten 2020 presenterar vi varje vecka en forskare verksam vid centrumet.

WCMM vid Lunds universitet är ett forskningscentrum för regenerativ medicin. Knut och Alice Wallenbergs stiftelse gör en rikstäckande satsning för att Sverige skall återta en världsledande position inom medicinsk forskning. Bakom WCMM LU satsningen står Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, Medicinska fakulteten vid Lunds universitet tillsammans med Region Skåne. Genom integrerade forskningsmiljöer med hälso- och sjukvården i Region Skåne och industrin skapas förutsättningar för världsledande molekylär och translationell forskning.

Läs mer om Wallenberg centrum för molekylär medicinsk forskning vid Lunds universitet www.wcmm.lu.se