Möt veckans Wallenbergforskare: Darcy Wagner

Darcy Wagner utvecklar behandlingar för patienter med lungsjuksommar.
“Detta kan hjälpa oss runt bristen på donerad vävnad som är tillgänglig för patienter och kan dessutom förbättra överlevnaden på lång sikt."
Darcy Wagner arbetar i labbet. Foto.

Darcy Wagner är en av forskarna på Wallenberg centrum för molekylär medicinsk forskning vid Lunds universitet (WCMM LU). Under hösten 2020 presenterar vi varje vecka en forskare verksam vid centrumet.

WCMM vid Lunds universitet är ett forskningscentrum för regenerativ medicin. Knut och Alice Wallenbergs stiftelse gör en rikstäckande satsning för att Sverige skall återta en världsledande position inom medicinsk forskning. Bakom WCMM LU satsningen står Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, Medicinska fakulteten vid Lunds universitet tillsammans med Region Skåne. Genom integrerade forskningsmiljöer med hälso- och sjukvården i Region Skåne och industrin skapas förutsättningar för världsledande molekylär och translationell forskning.

Läs mer om Wallenberg centrum för molekylär medicinsk forskning vid Lunds universitet www.wcmm.lu.se