Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Covid-19: Nya rön om långvariga symtom

Ungefär en av tjugo personer drabbas av långdragna covid-19-symtom, men vilka är de? Det har hittills inte varit helt klart hur stor andel av covidsjuka som drabbas av långtidscovid eller vem som löper störst risk att drabbas. Det finns heller ännu ingen fastslagen definition på långtidscovid.

Den senaste analysen av data från tusentals användare av appen COVID Symptom Study i Storbritannien, USA och Sverige, som nu presenteras i ett  pre-printmanus, visar att 1 av 20 studiedeltagare med bekräftad covid-19 som fortsatt att rapportera i appen får symtom som håller i sig i mer än åtta veckor.

Forskargruppen, med deltagare från Lunds universitet, har också funnit att ju fler olika symtom en person upplevde under sina första sjukdomsveckor, desto mer troligt är det att hen utvecklar långtidscovid.

Läs hela artikeln om covid-19 och symtom som håller i sig över tid (webbplats för COVID Symptom Study)